Tgrt Haber

Devlet ve vatandaş dünyanın en iyi balı için el ele verdi! Kanserin şifası 3 bin rakımda üretiliyor

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Haziran 2024 11:06 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 11:14

Yüksek oranda antioksidan içeren balın yapımı için Batmanlı vatandaşlar ve devlet el ele verdi. Batman'ın Sason ilçesindeki Mereto Dağı'nda kanserin baş düşmanı dünyanın en kaliteli balı üretiliyor.

İçeriğinde hemen hemen birçok çiçek türünün polenine sahip Sason​'da dünyanın en kaliteli balı için devlet ve vatandaş el ele verdi.

KANSERİN ŞİFASI 3 BİN RAKIMDA ÜRETİLİYOR

İçeriğinde yüksek oranda antioksidan barındıran bu bal​ adeta kanser​ düşmanı. Kanser tedavisinde uzmanların en çok tüketilmesini bal olarak geçer.

Devlet ve vatandaş dünyanın en iyi balı için el ele verdi! Kanserin şifası 3 bin rakımda üretiliyor - 1. Resim

DEVLET VE VATANDAŞ DÜNYANIN EN İYİ BALI İÇİN EL ELE VERDİ! 

Batman'ın Sason ilçesinde devlet desteğiyle başlatılan 'örnek ilçe, örnek ürün' projesi dahilinde bal üreticileri ile devlet yetkilileri el ele vererek dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için çalışmalar başlattı.

Devlet ve vatandaş dünyanın en iyi balı için el ele verdi! Kanserin şifası 3 bin rakımda üretiliyor - 2. Resim

Sason ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Mereto Dağı ile Cöbet yaylası gibi zengin bitki ve çiçek türlerinin yoğun bulunduğu yüksek kesimlerde geleneksel kara kovanlar ve fenni kovanların yanında izolasyon malzemesi olarak alüminyum foliyo, keçe ve yün gibi farklı maddeler kullanılarak özel tasarlanan orijinal kovanlarda dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için yoğun çaba sarf ediliyor. Proje dahilinde yüksek kesimlere çıkan arıcılar, alanında uzman ekipler ve ilçedeki devlet yetkilileri tarafından her türlü destek verilerek sık sık denetleniyor.

Devlet ve vatandaş dünyanın en iyi balı için el ele verdi! Kanserin şifası 3 bin rakımda üretiliyor - 3. Resim

Arıcılık yapan çiftçi Yahya Yaşar, "3 bin rakamlı Mereto Dağı eteklerindeyiz, hiç bir katkı maddesi olmadan tamamen organik bal üretimi yapıyoruz. Bu bölgede yüzlerce çeşit çiçek bulunuyor. Burada yüzlerce çiçek türünden organik bal elde ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...