Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye bir çağrı daha: Halil İbrahim soframız ona hep açık

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Sözcü TV
11 May 2023 00:08 - Güncelleme : 11 May 2023 00:25
Kılıdçaroğlu,İnce

Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında ortaya atılan kaset iddiaları ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, duruma sert tepki gösterirken İnce'ye çağrıda bulundu. "Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır" diyen Kılıçdaroğlu İnce'ye davetini yineledi.

Türkiye'de milyonlarca seçmen 14 Mayıs'ta sandık başına gidip oyunu kullanacak. 3 gün sonra gerçekleştirilecek olan seçimlerde Türk halkı Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde ittifakların çalışmaları hız kesmeden devam ederken ortaya atılan iddialar ise gündeme bomba gibi düştü.

Hakkında sosyal medyada kaset iddiaları dolaşmaya başlayan Muharrem İnce, söz konusu paylaşımlara ilişkin ateş püskürdü. Söz konusu iddialar hakkında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da açıklama yaptı. 

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir" dedi. 

İNCE'YE AÇIK ÇAĞRI: HALİL İBRAHİM SOFRAMIZ ONA HEP AÇIK 

İttifak görüşmeleri kapsamında en son Mart ayında görüşme gerçekleştiren iki lider, yapılan istişarenin ardından açıklamalarda bulunmuştu. "Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, İnce'yi ittifaka davet etmişti. 

Kılıçdaroğlu kaset iddiaları sonrası, "Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır. Gelmek istiyorsa otursun soframıza değişimi birlikte getirelim" diyerek bir çağrıda daha bulundu. 

"ALÇAKLIK, SEREFSİZLİK"

İnce, iddialara sert tepki gösterirken, "Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili 'özel hayatın gizliliği' veya 'ister gerçek olsun, ister sahte' değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Sözcü TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...