Tgrt Haber

Yurt dışı oyları Ankara'da! Sayımlar eş zamanlı başlayacak...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 May 2023 07:59 - Güncelleme : 11 May 2023 08:26
Yurt dışı oyları Ankara'da! Sayımlar eş zamanlı başlayacak...
yurt dışı,oy verme,ankara,ysk,seçim

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimi için yurt dışında kullanılan oyları taşıyan uçak başkent Ankara’ya getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’ye getirilen oylar, 14 Mayıs saat 17.00 itibarıyla diğer oylarla eş zamanlı olarak sayılmaya başlanacak.

14 Mayıs seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.dönem milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlemiş olduğu takvim işliyor. Buna göre yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI…

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs’ta tamamlandı. Avrupa’da Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerde kullanılan oylar uçaklara konularak Ankara’ya getirildi. Oyları taşıyan Türk Hava Yolları'nın "Selçuklu", "Çatalhöyük" ve "Rize-Artvin" uçakları, aralıklı olarak Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanına inen ilk uçakta görevli, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, oyların taşınma işleminin ciddi güvenlik önlemleri alınarak yapıldığını vurguladı.

Yolculuğa başlarken uçağın içinde ve bagaj alanında incelemelerde bulunduklarını kaydeden Karayel, "Hem bu oylar kullanılırken hem de bu oylar uçağa kadar getirirken bütün siyasi parti temsilcileri bu oyların etrafındaydı. Hem de sandık başındaydı. Sandık tutanaklarını imzaladılar, çuvallara konulurken süreci takip ettiler." dedi.

Uçakların inmesiyle mühürlü çuvallar, tırlara taşındı. Saat 05.30'ta oyların taşıma işlemlerinin tamamlanması ve tutanakların tutulmasının ardından polis eşliğinde tırlar hareket etti. Siyasi parti temsilcileri de güvenlik amacıyla oluşturulan konvoya dahil oldu. Oylar ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...