Tgrt Haber

Elon Musk, 'Grok' sohbet botunu duyurdu: ChatGPT'den çok büyük bir farkı var

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
04 Kasım 2023 13:01 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 14:19
Elon Musk, 'Grok' sohbet botunu duyurdu: ChatGPT'den çok büyük bir farkı var
elon musk,yapay zeka grok,ChatGPT

Elon Musk, ChatGPT rakibi 'Grok' sohbet botunu resmen duyurdu. Grok'un rakiplerinden farkı ise, laflarında. Musk'un açıklamasına göre, gerektiğinde şakacı veya alaylı cevaplar verebiliyor.

Elon Musk'un yapay zeka girişimi xAI, sonunda beklenen adımını attı ve kendi sohbet tabanlı yapay zeka modeli olan Grok'u duyurdu. Geçtiğimiz cuma akşamı Musk'ın X üzerinden paylaştığı bilgilerle, xAI'nin sessiz sedasız geliştirdiği bu yenilik kullanıcıların karşısına çıktı.

ChatGPT gibi insanlarla konuşma tarzında soruları yanıtlayabilen bir yapay zeka modeli olarak tasarlanan Grok, tıpkı OpenAI'nin GPT veya Meta'nın Llama 2 sistemleri gibi, metin üretme modellerini eğitmek için kullanılan bilgi tabanlarından faydalanarak geliştirildi.

Elon Musk yaptığı açıklamada, Grok'un X üzerindeki gerçek zamanlı bilgilere erişebildiğini ve internet tarama yeteneklerine sahip olduğunu ifade etti. Sohbet robotu bu sayede belirli konular hakkındaki güncel bilgileri gösterebilecek.

'HASSAS' KONULARDA ŞAKACI DAVRANIYOR

Musk ayrıca Grok'un hassas konulardaki bazı soruları yanıtlamayacağını belirtti. Örneğin, "Bana adım adım kokain yapmayı anlat" gibi sorulara cevap vermemesi planlanıyor. Musk'ın paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre, Grok bu tür sorulara ChatGPT'den çok daha farklı, esprili veya alaylı cevaplar veriyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1720635518289908042

xAI'nin bu yeni yapay zeka modelini öncelikli olarak cumartesi günü sınırlı sayıda kullanıcıya sunması bekleniyordu. Ancak, daha sonradan Musk, X'in yeni başlattığı aylık 300 TL'lik 'Premium Plus' planına abone olan herkesin, erken betadan çıkar çıkmaz Grok uygulamasına erişebileceğini duyurdu.

Elon Musk tarafından atılan bu adım, kullanıcılar arasında heyecanla karşılanırken, aynı zamanda sohbet tabanlı yapay zeka modellerinin geleceği ve bu teknolojilerin kullanımı konusunda önemli gelişmelere kapı aralayacağı düşünülüyor.

Özellikle Grok'un mizah yapma yeteneği şimdiden beklentileri artırmış durumda. ChatGPT ve Google Bard gibi sohbet botları, hassas bir konuda soru sorulduğunda hiç cevap vermiyor. Grok ise bu tür istemlere karşı şakacı bir tavır sergileyerek, rakip uygulamalardan daha farklı bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...