Tgrt Haber

Elon Musk'ın Twitter'ın da işler yolunda gitmiyor: Gelirlerde büyük düşüş!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 12:41 - Güncelleme : 05 Mart 2023 12:52
Elon Musk'ın Twitter'ın da işler yolunda gitmiyor: Gelirlerde büyük düşüş!
twitter,elon musk,teknoloji,

Elon Musk'ın birkaç ay önce satın aldığı sosyal medya platfomu Twitter'da işler yolunda gitmiyor. Son olarak Aralık ayı gelirleri bildirilirken, bu durum Musk için tehlike çanlarını da çalıyor.

Elon Musk'ın Twitter'ın da işler çok yolunda gitmiyor. Binlerce personelin işten çıkarılması teknoloji sektöründe büyük yankı uyandırırken, tüm bu alternatif çözümler de Musk'ın maliyetlerini dilediği gibi azaltmıyor. 

Twitter, şirketin toplam yüzde 70'lik kısmını işten çıkardı. Ancak bir işten çıkarma dalgası daha yaşanabilir ve bunun nedeni son bildirilen Aralık ayı gelirleri. Zira Elon Musk'ın sosyal medya şirketinde Aralık ayında gelirler önemli ölçüde düştü ve bu oran %40 olarak kaydedildi.

TWİTTER GELİRİNDE %40'LIK DÜŞÜŞ

Twitter'ın yatırımcılara verdiği son haberde, Aralık ayında gelirin yanı sıra şirketin düzeltmiş kârının yıllık bazda yaklaşık %40 düştüğü bildirildi.

Gelirdeki büyük düşüşün nedeni ise ortada. Musk'ın gelişi sonrası Twitter reklamverenleri, geri adım attı ve sosyal medya şirketine reklam vermekten vazgeçti. 

Geçen yıl Eylül ayında Twitter'ın en iyi 1.000 reklamverenin yarısından fazlasının, bu yılın Ocak ayının ilk birkaç haftasında platformda reklam vermeyi bıraktığı bildirildi. 

Ocak ayı itibarıyla, aralarında Coca-Cola, Unilever, Wells Fargo ve Merck'in de bulunduğu en büyük 1.000 markadan 625'i reklam vermekten vazgeçti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...