Tgrt Haber

Google'dan müstehcen içerikler için yeni adım

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
08 Şubat 2023 09:41 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 09:58
Google'dan müstehcen içerikler için yeni adım
,teknoloji

Güvenli arama kapsamında kullanıcıya en iyi sonucu göstermeyi amaçlayan Google, müstehcen resmin sonuçlarda gösterilmesiyle ilişkili yeni düzenlemesini duyurdu.

Google, henüz birkaç gün önce yeni yapay zeka sohbet robotu 'Bard'ı, ChatGPT'ye rakip olarak tanıttı. Teknoloji devinin yeni duyuruları devam ederken bir önemli gelişme de Google Arama  tarafında yaşandı.

Arama sonuçlarını iyileştirmek için var gücüyle çalışan, kullanıcıya en alakalı sonuçları sunmayı planlayan Google, ortaya çıkan bu sonuçlar için yeni güvenlik adımını duyurdu. 18 yaş altındaki kişiler için yeni özellik varsayılan olarak kullanıma sunulacak.

GOOGLE'DAN MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERE 'BLUR'

Google Blog üzerinden yapılan duyuruda Google, 'Daha Güvenli İnternet Günü' kapsamında; "dünya çapındaki demokrasileri korumak", yüksek riskli kişilerin güvenliğini sağlamak, şifre yönetimini iyileştirmek ve kredi kartı numaralarını korumak için uygulamayı planladığı birkaç yeni düzenlemeleri açıkladı.

Google'ın Temel Sistemler ve Deneyimler Kıdemli Başkan Yardımcısı Jen Fitzpatrick, "Önümüzdeki aylarda" kullanıma sunulacak yeni bir ayarın "Güvenli Arama filtresi açık değilken Arama sonuçlarında müstehcen görüntülerin varsayılan olarak bulanıklaştırılacağını duyurdu ve "Bu ayar, Güvenli Arama filtresini henüz açmamış kişiler için yeni varsayılan ayar olacak ve ayarları istedikleri zaman değiştirme seçeneği olacak" dedi.

Google, yeni Güvenli Arama özelliğini bir resimle örnekledi.

Google'dan müstehcen içerikler için yeni adım

Yukarıda da görüldüğü üzere bir kullanıcı ''Yaralanma" ile ilgili bir resim arıyor. Ancak Google'ın arama sonuçlarındaki yeni özelliği, Güvenli Arama kapsamında müstehcen resimleri bulanıklaştırıyor.  Diğer yandan insan iç organları gibi resimlerin de yine bulanıklaştığını görebilmek mümkün.

Kullanıcılar varsayılan olarak etkinleştirilen bu ayarı kendi de yönetebilecek. ''Ayarı yönet''i tıkladığınızda, 'Filtre', 'Bulanıklaştır' veya 'Kapalı' seçenekleri arasında tercih yapabileceksiniz.

18 yaş altındaki kişiler için bu ayar otomatik olarak devreye girecek. Bu sayede "pornografi, şiddet ve kan" dahil olmak üzere pek çok içerik filtrelenecek.

 

 

Kaynak: Google Blog
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...