Tgrt Haber

Instagram önerilen gönderileri kapatma (Senin için önerilenler nasıl kapatılır?)

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Standard.co.uk
01 Aralık 2023 12:41 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 12:42
Instagram önerilen gönderileri kapatma (Senin için önerilenler nasıl kapatılır?)
instagram,sosyal medya,meta

Instagram, hoşunuza gideceğini düşündüğü içerikleri "Senin için önerilenler" başlığı altında toplayarak karşınıza çıkarıyor. Ancak bu özelliği istemiyorsanız, Instagram önerilen gönderileri kapatma adımlarını uygulayarak sadece takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı gönderileri görebilirsiniz.

Instagram, arkadaşlarımızı, ailemizi ve favori ünlülerimizi takip etmek için mükemmel bir platform sunuyor. Ancak, son zamanlarda birçok kullanıcı, Instagram’ın önerilen gönderi özelliği nedeniyle ana sayfa deneyimlerinde sorunlar yaşadığını belirtiyor. Özellikle, kullanıcıların ilgi alanlarına uymayan ve takip etmedikleri hesapların gönderilerinin önerilmesi, büyük bir rahatsızlığa neden oluyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, kullanıcıların ana sayfa akışlarında kaydırma yaparken gördükleri içeriğin yüzde 40'ının platformun yapay zeka algoritması tarafından belirlendiğini paylaştı. Eğer size hitap etmediğini düşündüğünüz gönderi öneriyleriyle karşılaşmaktan sıkıldıysanız, bu özelliği kapatabilirsiniz.

INSTAGRAM ÖNERİLERİ GİZLEME, KAPATMA

Ana sayfa akışınızda gördüğünüz önerilen bir gönderiyi gizlemek için, gönderinin sağ üst köşesinde bulunan X simgesine tıklayın. Gizledikten sonra çıkan mesajda, "Bunun gibi daha az gönderi önereceğiz." şeklinde bir ifadeyle karşılaşacaksınız. Ardından dört seçenekten birini seçebilirsiniz:

- Bu kullanıcıdan daha fazla gönderi önerme
- Belirli sözcükleri için gönderileri önerme
- Önerilen içerikleri yönet
- Bu gönderi beni rahatsız etti

Instagram önerilen gönderileri kapatma (Senin için önerilenler nasıl kapatılır?)

"Önerilen içerikleri yönet" seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfadaki "Önerilen gönderileri akıştan geçici olarak gizle" seçeneğine tıklayarak, ana sayfanızı bir aylığına da olsa rahatlatabilirsiniz.

30 günün sonunda, önerilen gönderiler tekrar görünmeye başlayacaktır. Bu noktada, ana sayfa akışınızı temiz tutmakta kararlıysanız aynı adımları tekrarlamanız gerekiyor. Instagram’ın önerilen gönderi sorununu çözmek için bu basit adımları takip ederek, akışınızı istediğiniz gibi yönetebilir ve gerçekten ilgilendiğiniz içeriklere odaklanabilirsiniz.

INSTAGRAM SENİN İÇİN ÖNERİLENLER GİZLEME

Kullanıcılar ana sayfa akışlarındaki "Seni için önerilenler" bölümünü tamamen kapatmayı isteyebiliyor ancak Instagram bu imkanı sunmuyor. En fazla 30 gün süreyle önerileri gizleyebilirsiniz. Ya da size hitap etmeyen önerileri X işaretine basarak tek tek gizleyerek, önerilerinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Kaynak: Standard.co.uk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...