Tgrt Haber

Telefon ekran parlaklığı kendi kendine düşüyor, nasıl düzeltilir?

30 Kasım 2023 13:39 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 13:39
Telefon ekran parlaklığı kendi kendine düşüyor, nasıl düzeltilir?

Akıllı telefonunuzun ekran parlaklığı sizin bilginiz haricinde otomatik olarak düşüyor veya yükseliyorsa, belirli ayarları kapatarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Günümüzde pek çok Android​ ve iPhone​ kullanıcısı, çevresel ışık miktarına duyarlı otomatik parlaklık ayarının bazen istenmeyen sonuçlar doğurabileceği konusunda şikayetçi olabilir.

Özellikle güneşli günlerde, telefonlar bazen ekran parlaklığını otomatik olarak düşürerek kullanıcıları zor durumda bırakabilir. Eğer akıllı telefonunuzda böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorsanız, endişelenmenize veya sinirlenmenize gerek yok. Sorunun çok basit bir çözüm yolu bulunuyor.

EKRAN PARLAKLIĞI KENDİ KENDİNE DÜŞÜYOR SORUNU ÇÖZÜMÜ

Telefonlarda, bulunduğunuz ortamdaki ışık miktarına göre ekran parlaklığını ayarlayan bir özellik mevcut. Örneğin gece karanlığında, göz sağlığınızın olumsuz etkilenmemesi için telefon parlaklığı otomatik olarak düşürür. Güneşli ortamlarda ise ekranı daha net görebilmeniz için parlaklık yükselir.

Ancak nadiren de olsa, yüksek parlaklık seviyesine ihtiyaç duyduğunuz anda parlaklığın kendiliğinden düştüğü veya tam tersinin yaşandığı durumlar başınıza gelmiş olabilir. İşte bu tarz durumlardan bıkanların bilmesi gereken detayları sıraladık.

OTOMATİK PARLAKLIĞI KAPATIN

İlk adım olarak, otomatik parlaklık özelliğini devre dışı bırakmak oldukça etkili bir çözüm sunacaktır. Bu ayarın nasıl kapatılacağı, kullanmış olduğunuz cihazın markasına ve modeline göre değişmekle birlikte üç aşağı beş yukarı aynı yöntemlere sahip.

Telefon ekran parlaklığı kendi kendine düşüyor, nasıl düzeltilir?

Telefonunuzdaki ayarlar uygulamasını açın ve "Ekran" veya "Ekran ve Parlaklık" yazan bir bölümü bulun. Burada ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanmasını kapatabileceğiniz bir seçenek göreceksiniz. Bu ayarı kapatmak, parlaklığın istenmeyen şekilde düşmesini veya yükselmesini önleyecektir.

IPHONE'DA TRUE TONE ÖZELLİĞİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN

iPhone SE (2. nesil) ve sonraki modellerde bulunan True Tone özelliği, çevrenizdeki renk sıcaklığını ve parlaklığını ölçerek iPhone'unuzun ekranını buna göre ayarlar. Sadece çeşitli aydınlatma durumlarında daha doğru renkleri göstermekle kalmaz, aynı zamanda göz sağlığı için de önemlidir.

Telefon ekran parlaklığı kendi kendine düşüyor, nasıl düzeltilir?

"Ekran parlaklığı kendiliğinden düşüyor" sorununa yol açan etkenlerden biri de True Tone olabilir. Bu özelliği umursamıyorsanız, kullanmıyorsanız veya parlaklığınızın sürekli olarak otomatik ayarlanmasından sıkılıyorsanız, bunu devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Ayarlar'a gidin, Ekran & Parlaklık sekmesini açın ve Parlaklık başlığı altında True Tone seçeneğini kapatın. Otomatik parlaklığı da devre dışı bırakmışsanız, True Tone özelliğini kapatmak, iPhone'unuzun parlaklığını otomatik olarak ayarlamasını engelleyecektir.

IPHONE'UNUZU AŞIRI SICAKLIKTAN KORUYUN

iPhone'un iç bileşenlerini koruma yöntemleri bulunmaktadır ve bu, ekranınızın otomatik olarak karartılmasını içerebilir. Otomatik parlaklığı ve True Tone özelliğini kapatsanız bile, iPhone'unuz aşırı ısınıyorsa ekran parlaklığını otomatik olarak düşürebilir.

Apple'a göre bunun olmasını önlemek için iPhone'unuzu 0-35 °C sıcaklıklarda kullanmalı ve 20 ile 45 °C sıcaklıklarda saklamalısınız. Aksi halde aşırı ısınma olasılığı yüksektir, bu da ekranınızın otomatik olarak kararmasına neden olabilir.

ARIZALI PİL DE BUNA SEBEP OLABİLİR

Bununla birlikte araızalı bir pil de iPhone'unuzun aşırı ısınmasına ve dolayısıyla "ekran parlaklığının otomatik düşmesine" neden olabilir. Ayarlar > Pi l> Pil Sağlığı'na gidin ve pilinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini kontrol edin. Ayrıa telefonunuzun işletim sistemi sürümünü üretici tarafından yayınlanan en son sürüme güncellediğinize emin olun.

Kaynak: CNET

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...