Tgrt Haber

Microsoft'tan Windows 11 kullanıcılarına yeni güncelleme! Hatalar çözüme kavuşuyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 09:24 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 09:24
Microsoft'tan Windows 11 kullanıcılarına yeni güncelleme! Hatalar çözüme kavuşuyor
windows 11

Yeni Salı yamasını kullanıma sunan Microsoft, Windows 11 yüklü bilgisayarlarda yaşanan pek çok sorunu gideriyor. KB5034765 yapı numarasıyla gelen güncelleme, hatalara ve güvenliğe odaklanıyor.

Microsoft, her ay düzenli olarak yayınladığı Salı yamasına yeni bir sürüm daha ekledi. Windows 11'in can sıkan sorunlarıyla boğuşan yazılım devi, geçen ay bildirilen hataları gideren önemli bir güncellemeyi daha kullanıma sundu.

KB5034765 yapı numarasıyla gelen ve zorunlu olarak yüklenmesi gereken bu güncelleme, işletim sisteminin arka planda tespit edilen pek çok güvenlik açığını kapatıyor ve sorunları da gideriyor.

WİNDOWS 11 İÇİN ŞUBAT GÜNCELLEMESİ YAYINDA

Öncelikle bu güncellemenin bir özellik güncellemesi olmadığını, tamamen güvenlik ve hataları kapsadığının altını çizelim. Şimdi gelin, Windows 11 KB5034765 güncellemesindeki değişikliklere yakından göz atalım:

GÜNCELLEME NOTLARI

Vurgular

  • Bu güncelleştirme, Windows işletim sisteminize yönelik güvenlik sorunlarını giderir.
  • Bu güncelleştirme, doğrudan uzak bellek erişimi (RDMA) performans sayaçlarını etkileyen bir sorunu giderir. VM’lerdeki ağ verilerini doğru şekilde döndürmezler.
  • Bu güncelleştirme, fontdrvhost.exe etkileyen bir sorunu gideriyor. Kompakt Yazı Tipi Biçimi sürüm 2 (CFF2) yazı tiplerini kullandığınızda yanıt vermeyi durdurur.
  • Bu güncelleştirme, ctfmon.exe’daki bir bellek sızıntısını gideriyor.
  • Bu güncelleştirme, TextInputHost.exe’daki bir bellek sızıntısını giderir.
  • Bu güncelleme, Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) Güvenli Önyükleme sistemlerini etkiler. Secure Boot DB değişkenine yenilenmiş bir imzalama sertifikası ekler. Artık bu değişikliği tercih edebilirsiniz.
  • Bu güncelleme, cihaz meta verilerinin indirilmesini etkileyen bir sorunu giderir. HTTPS üzerinden Windows Meta Verileri ve İnternet Hizmetleri’nden (WMIS) yapılan indirmeler artık daha güvenli.
  • Bu güncelleştirme, Yerel Güvenlik Yetkilisi Alt Sistem Hizmeti’ni (LSASS) etkileyen bir sorunu giderir. Çalışmayı durdurabilir. Bu, Active Directory veritabanına eriştiğinizde oluşur.
  • Bu güncelleştirme, Windows Defender Uygulama Denetimi’ni (WDAC) etkileyen bir sorunu giderir. “İzin ver” ilkeleri bazı ikili dosyaların çalışmasını engelleyebilir.
  • Bu güncelleştirme, Sertifika Yetkilisi ek bileşenini etkileyen bir sorunu giderir. “Delta CRL” seçeneğini seçemezsiniz. Bu, Delta CRL’leri yayımlamak için GUI’yi kullanmanızı engeller.
  • Bu güncelleştirme, Active Directory Kullanıcıları ve Bilgisayarları’ndaki bir ayarı değiştirir. Varsayılan olarak, ek bileşen artık X509IssuerSerialNumber’ın güçlü bir sertifika eşlemesini kullanır. x509IssuerSubject’in zayıf eşlemesini kullanmaz.

Sizler de ayarlardan güncellemeyi kontrol edebilir, sisteme düşmüş ise yükleyebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...