Tgrt Haber

Wordle ücretli olabilir! New York Times, viral oyunu satın aldı

01 Şubat 2022 10:32
Wordle ücretli olabilir! New York Times, viral oyunu satın aldı
wordle,,bulmaca,,new york times,

ABD’nin önde gelen yayın organlarından New York Times, viral kelime oyunu Wordle’ı satın aldığını duyurdu. Satın alımın ne kadara mâl olduğu bilinmezken, yedi haneli bir meblağ olduğu biliniyor.

Bir Reddit mühendisinin geliştirdiği ve Ekim ayında piyasaya sürdüğü Wordle, oyunculara her gün değişen beş harfli bir kelimeyi belirlemeleri için sadece altı tahmin hakkı veriyor. Günlük bulmaca, tanıtımından bu yana büyük bir popülerlik kazandı. Hızla yüz binlerce, ardından milyonlarca oyuncuyu kendine çekti.

Oyunu tamamlayanlar sosyal medyada skorlarını paylaşırken, oyunun kendine has ızgara görüntüsü her mecrada karşımıza çıkıyor. Oyuncular, skorlarını özellikle Twitter’da paylaşıyor. 

Bulmaca çözmeyi seven arkadaşı için oyunu geliştiren Josh Wardle, bu ay Guardian'a oyunun viral başarısı karşısında bunaldığını söyledi. Geliştirici, “Dürüst olmak gerekirse viral hale gelmek harika hissettirmiyor. Oyunculara karşı sorumluluk hissediyorum. İşleri devam ettirmek ve her şeyin doğru şekilde çalıştığından emin olmak için onlara gerçekten borçlu olduğumu hissediyorum. Tam zamanlı işim değil ve hayatımda bir stres ve endişe kaynağı olmasını istemiyorum.” şeklinde konuştu. 

NEW YORK TIMES, ÜCRETLİ YAPMAYACAK

New York Times'ın bulmaca editörü Will Shortz, Wordle'ın "harika bir bulmaca" olduğunu belirterek, "Oynaması uzun sürmüyor, bu da insanların kısa dikkat sürelerine sahip olduğu çağımız için mükemmel.” dedi. 

Wordle ücretli olabilir! New York Times, viral oyunu satın aldı

New York Times Games'in genel müdürü Jonathan Knight ise, "Oyun çok az oyunun yaptığını yaptı; kolektif hayal gücümüzü ele geçirdi ve hepimizi biraz daha yakınlaştırdı." diyerek olumlu mesajlarını iletmişti. 

Wardle yaptığı açıklamada, New York Times'ın "ileriye dönük oyunun sahibi olmaktan heyecan duyduklarını ve gazetenin oyunlara yaklaşımına ve oyuncularına karşı gösterdiği saygıya" hayran olduğunu belirtti. 

Bununla birlikte, bazı Wordle hayranları bu satın alımın ardından New York Times’ın oyunu ücretli hale getirmesinden endişe ediyor. Ancak oyunun geliştiricisi Wardle, oyunla ilgili herhangi bir değişiklik yapılmayacağına söz verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...