Tgrt Haber

Oppo, OnePlus ve Realme telefonlara 'Microsoft Phone Link' desteği geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser.com
17 Kasım 2023 13:25 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 16:05
Oppo, OnePlus ve Realme telefonlara 'Microsoft Phone Link' desteği geliyor
android,,teknoloji,windows

PC'den Android telefonu yönetmeyi sağlayan 'Phone Link' uygulaması Oppo, OnePlus ve Realme telefonlara geliyor. Telefondaki bildirimleri, mesajları, uygulamaları ve çok daha fazlasını bilgisayardan kontrol etme imkanı doğdu.

Microsoft tarafından geliştirilen, kullanıcıların Android cihazlarındaki bildirimlerini, uygulamalarını ve daha fazlasını Windows PC'den yönetmelerine imkan tanıyan 'Phone Link' uygulaması, üç markadan daha destek gördü.

Microsoft ve Oppo, Android telefonları ile Windows bilgisayarları arasında kusursuz bir entegrasyon sunmak amacıyla yaptıkları iş birliğini duyurdu. İki şirketin bir araya gelmesiyle Oppo, OnePlus ve Realme cihazlarda Microsoft'un Phone Link ve Link to Windows özellikleri kullanılabilecek.

PHONE LINK İLE NELER YAPILIR?

Bu iş birliğinin ilk meyveleri arasında, seçili Oppo cihazlarına önceden yüklü olarak gelecek olan Link to Windows uygulaması bulunuyor. ColorOS 14 veya OxygenOS 14 ve üstü sürümleri çalıştıran akıllı telefonlar, bu uygulama sayesinde Windows PC'lere hızlı ve sorunsuz entegre olabilecek.

Uygulamanın temel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

- Mesajlaşma ve arama entegrasyonu: Microsoft Phone Link, kullanıcılara Android telefonları üzerinden gelen metin mesajlarına yanıt verme ve arama yapma olanağı sunuyor. Bu sayede, bilgisayar kullanıcıları telefonlarını ellerine almadan iletişimlerini sürdürebilecekler.
- Bildirim ve dosya paylaşımı: Windows bilgisayarınız üzerinden Android telefonunuzdaki bildirimleri takip edebilme ve dosyaları sürükleyip bırakarak paylaşabilme imkanı.
- Uygulama entegrasyonu: Phone Link'in Phone Screen özelliği, kullanıcılara Android uygulamalarını bilgisayar ekranlarında kullanabilme imkanı tanıyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar PC'nin klavye ve ekran avantajlarından faydalanarak Android uygulamalarını daha verimli bir şekilde kullanabilecekler.
- Anında hotspot: OnePlus, Oppo ve Realme cihazları, kullanıcıların telefonlarının Wi-Fi ağını bir dokunuşla başlatmalarını ve Windows 11 bilgisayarlarına bağlanmalarını sağlayan anında hotspot özelliğini destekleyecek.

Microsoft Phone Link ve Link to Windows'un sunduğu özelliklerden faydalanabilecek akıllı telefonlar arasında OnePlus serisi, OPPO Find ve Reno serisi ile Realme serisi yer alıyor.

Phoe Link, önceden sadece belirli Samsung, Honor ve Surface Duo cihazlarında bulunuyordu.

Kaynak: MSPoweruser.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...