Tgrt Haber

Şimdi Cybertruck düşünsün! BYD ilk kamyoneti Shark'ı tanıttı

15 May 2024 10:52 - Güncelleme : 15 May 2024 10:53
Şimdi Cybertruck düşünsün! BYD ilk kamyoneti Shark'ı tanıttı

Çinli otomotiv devlerinden BYD imzalı ilk kamyonet Shark görücüye çıkarıldı. İşte BYD Shark özellikleri ve fiyatı...

Uygun fiyatlı elektrikli ve hibrit modellerle batılı otomobil üreticilerini (buna Tesla ve Elon Musk dahil) kara kara düşündüren BYD, ilk kamyonet modeli: BYD Shark aracını resmen tanıttı.

BYD İMZALI KAMYONET 'SHARK' ÖZELLİKLERİ

Meksika'da düzenlenen lansmanda tüm ihtişamıyla görücüye çıkan BYD Shark, markanın DMO ('O' off-road, 'DM' çift mod anlamına geliyor) platformunu temel alıyor. 5.457 mm uzunluğa, 1.971 mm genişliğe ve 1.925 mm yüksekliğe sahip olan modelin dingil mesafesi ise 3.260 mm oluyor.

Şimdi Cybertruck düşünsün! BYD ilk kamyoneti Shark'ı tanıttı - 1. Resim

Çift elektrik motorla (her aksta 1 tane var) güçlendirilen 1.5 litrelik turbo şarjlı motoru bulunuyor. Ön motor 170 kW ve 310 Nm tork, arka motor 150 kW ve 340Nm tork değerlerine sahip. Ayrıca 430 beygir gücü ve 5,7 saniye 0-100 km/s hızlanma süresi kamyonetin öne çıkan özelliklerinden.

Şimdi Cybertruck düşünsün! BYD ilk kamyoneti Shark'ı tanıttı - 2. Resim

Taşıdığı 30 kWh bataryayla birlikte 100 km yol yapabilen BYD Shark'ın düşük şarj yakıt tüketimi 100 km'de 7,5 L (NEDC) oranında ve bu da karşılaştırılabilir içten yanmalı motorlu kamyonetlere kıyasla yüzde 40 yakıt tasarrufu anlamına geliyor.

Model, bataryanın hem bir enerji ünitesi hem de yapısal bir bileşen olarak işlev gördüğü ve gövdeye burulma sertliğinde yüzde 22'lik bir artış sağlayan CTC batarya şasi entegrasyon teknolojisini kullanıyor.

Şimdi Cybertruck düşünsün! BYD ilk kamyoneti Shark'ı tanıttı - 3. Resim

BYD Shark döndürülebilir bir orta ekrana sahip ve diğer özelliklerinin yanı sıra araç içi ses kontrolü, aracın uzaktan yönetimi, NFC dijital anahtar ve W-HUD (Heads Up Display) özelliklerini destekliyor.

BYD SHARK FİYATI

BYD, hibrit kamyoneti Meksika'da GL ve GS olmak üzere iki farklı modelde, 53 bin 400 dolar başlangıç fiyat ile satışa sundu. 

Kaynak: CNEVPost
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...