Tgrt Haber

Sinyal alındı, NASA düğmeye bastı: Psyche Uzay Aracı asteroid görevine başlıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: scitechdaily
15 Ekim 2023 15:17 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 15:19
Sinyal alındı, NASA düğmeye bastı: Psyche Uzay Aracı asteroid görevine başlıyor
nasa,psyche

NASA’nın Dünya dışındaki sırları çözen yeni uzay aracı Psyche, asteroid misyonu kapsamında görevine bir kez daha başlıyor.

NASA, evreni derinlemesine incelerken pek çok sırrı da açığa çıkarıyor. Hubble ve JWS teleskoplarının keşfettiği galaksilerin yanı sıra, yeni Psyche uzay aracı da çok önemli bir rol üstleniyor.

Öyle ki asteroid misyonu kapsamında NASA, Psyche’i bir kez daha göreve çıkaracağını duyurdu. Bu görevde uzay aracı, güneş sistemi içinde bulunan ve büyük oranda metal içeren bir asteroit olan 16 Psyche’i inceleyecek.

NASA’NIN TARİHİ ASTEROİD GÖREVİ BAŞLIYOR

Dünya'daki Psyche görev kontrolörleri uzay aracından tam sinyal aldılar ve güneş dizileri tamamen konuşlandırıldı.

16 Psyche, Mars ile Jüpiter arasında, ana kuşak asteroitlerin içinde yer alıyor ve çoğunluğu demirden oluşan bu devasa asteroit, güneş sistemimizdeki diğer asteroitlerden oldukça farklı. Bilim dünyası, bu farklı yapısının, güneş sistemimizin ilk yıllarında meydana gelen çarpışmaların sonucunda ortaya çıkmış olabileceğini düşünüyor.

Sinyal alındı, NASA düğmeye bastı: Psyche Uzay Aracı asteroid görevine başlıyor

NASA'nın Psyche misyonu, bu eşsiz asteroidi yakından inceleyerek, güneş sisteminin oluşumu hakkında daha fazla bilgi toplamayı amaçlıyor. 

Aynı zamanda, metalik bir asteroitin iç yapısı, madde dağılımı ve olası maden kaynakları hakkında da değerli bilgiler sunabilir. Bu bilgiler, gelecekteki madencilik çalışmaları için de kritik öneme sahip olabilir.

NASA'nın bui görevi, uzayın bilinmezliklerini aydınlatma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak tarihe geçecek

Kaynak: scitechdaily
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...