Dünya şu anda bir uyduya sahip. Ancak bu durum yakında değişecek. Geçici süreliğine de olsa ikinci bir "mini ay", gezegenin etrafını sarmaya başlayacak. Peki nadiren gerçekleşen bu olayın bilimsel açıklaması nedir?
Filipinler'deki Luzon Adası'nda gece, gündüze döndü. Dünya'ya çarpması beklenen 1 metrelik asteroit atmosfere yanarak girdi. O anlara tanık olanlar, telefonlarına sarıldı, ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Bilim insanları, Dünya'ya çarpma riski taşıyan tehlikeli asteroitleri durdurmak için çözüm arayışında ve bu konuda önemli bir gelişme katedildi. Çinli araştırmacılara göre bu tehditlere karşı en etkili çözüm; bir dönem Ukrayna'da felakete yol açan nükleer silahlar. Peki asteroit çarpması nasıl önlenecek?
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) göre Dünya'ya her bir milyon yılda bir uygarlığı yok edebilecek bir asteroit çarpıyor. Ajansın ABD hükümetiyle ortaklaşa yaptığı bir çalışmaya göre, yaklaşan bir asteroit felaketini yıllar öncesinden tespit etsek bile bununla başa çıkacak durumda değiliz.
NASA'nın açıklamasına göre Dünya'mıza yaklaşan asteroit, çıplak gözle görülebilecek kadar yakın bir mesafeden geçecek. Bilim insanları tarih vererek duyurdu.
SOFIA kızılötesi teleskopundan yeni veriler elde edildi. Bu verilerin kullanıldığı yeni bir araştırmada, Iris ve Massalia isimli asteroitlerin yüzeyinde su keşfedildi.
Bir uluslararası çalışma, Dünya'yı yok edebilecek kadar tehlikeli bir asteroidin gezegene çarpması durumunda insanları nelerin beklediğini ve bu tehlikeye karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koydu.