Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Fotoğraf ve videoların ardından çıkartmalar da yüksek kalitede gönderilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
26 Şubat 2024 10:25 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 10:25
WhatsApp'tan yeni özellik: Fotoğraf ve videoların ardından çıkartmalar da yüksek kalitede gönderilecek
whatsapp çıkartma,whatsapp yüksek kalite

Fotoğraf ve videoları yüksek kalitede gönderme seçeneği ekleyen WhatsApp bu özelliği çıkartmalara da getiriyor. Yeni özellikten ilk ekran görüntüsü geldi.

WhatsApp animasyonlu çıkartmaları desteklemesine rağmen, bu çıkartmaların sadece WebP formatını kullanması nedeniyle kalite sorunları yaşanıyordu. Ancak raporlara göre WhatsApp'ın Android için beta sürümü (sürüm 2.24.5.10), animasyonlu çıkartmalar için Lottie formatını test ediyor.

WHATSAPP ÇIKARTMALARI HD KALİTEDE GÖNDERİLECEK

WebP formatının sıkıştırma avantajına rağmen büyük ekranlarda pikselleşme sorunu yaşatan bir yapıya sahip olduğu biliniyor. Ancak Lottie formatı, vektör tabanlı bir dosya formatı olduğu için çıkartmaların boyutunu artırsanız bile kalitesini koruyabiliyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Fotoğraf ve videoların ardından çıkartmalar da yüksek kalitede gönderilecek - 1. Resim

WABetaInfo'nun raporuna göre, Lottie formatındaki animasyonlu çıkartmalar, WebP formatındakilere kıyasla daha akıcı hareketler, canlı renkler ve karmaşık detaylar sunuyor. Ayrıca, Lottie formatındaki çıkartmaların dosya boyutları, WebP formatındakilere benzer veya daha küçük olması bekleniyor.

Ancak bu yeni özelliğin kullanıma sunulmasının biraz zaman alabileceği belirtiliyor. WhatsApp'ın özelliği web, iOS, Windows, Mac ve diğer platformlarda test etmek üzere planladığı ve bu sürecin en az birkaç ay sürebileceği tahmin ediliyor.

FOTOĞRAF VE VİDEOLARIN KALİTESİNİ DE İYİLEŞTİRDİ

Öte yandan WhatsApp geçen sene fotoğraf ve videoların da kalitesini iyileştirdi. Kullanıcılar dosya gönderirken WhatsApp bunları sunucusunda sıkıştırdığı için kalite önemli ölçüde düşüyordu. Şirketin yeni güncellemesiyle beraber artık daha az sıkıştırma uygulanıyor, bu sayede kalitede eksisine göre daha iyi korunuyor.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...