Tgrt Haber

Windows 10/11 bilgisayarlar için ‘Ağustos’ güncellemesi, çileden çıkaran hatayla geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reddit
24 Ağustos 2023 12:44 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 12:39
Windows 10/11 bilgisayarlar için ‘Ağustos’ güncellemesi, çileden çıkaran hatayla geldi!
windows 11,,yazılım

Microsoft’un aylık sunduğu hemen hemen her güncelleme yeni bir sorunu da beraberinde getiriyor. Son olarak Windows 10 ve Windows 11 için yayınlanan Ağustos yaması da yine çileden çıkaran bir hatayla gündemde.

Microsoft, diğer teknoloji devleriyle kıyaslandığında yazılım tarafında istediği hedefe bir türlü ulaşamadı. Şirketin bugüne kadar pek çok girişiminde talihsizlikler yaşandığı açıkça ortada.

Windows, Microsoft’un bilgisayarlar için geliştirdiği bir işletim sistemi. Şu anda en son sürüm Windows 11 ve hala yıllardır çok sayıda hata gündeme geliyor. Öyle ki Microsoft’un son yayınladığı Ağustos ayı yaması da beraberindeki sorunla gündemde.

WİNDOWS’DA ‘DESTEKLENMEYEN İŞLEMCİ’ HATASI

Windows 10 ve Windows 11 için yayınlanan Ağustos ayı güncellemesi, bazı kullanıcılarda çileden çıkaran bir hataya neden oldu.

Reddit’de ve diğer forumlarda paylaşılan gönderilere göre bu güncellemeden sonra 13. nesil Core masaüstü işlemcilere sahip bazı bilgisayarların "UNSUPPORTED_PROCESSOR" işlemcisinin desteklenmediğini gösteren bir hata ortaya çıktı.  Ayrıca güncelleme yükleme aşamasında bilgisayarlar yeniden başlatılırken, mavi ekran hatası da kullanıcıları karşıladı.

Windows 10/11 bilgisayarlar için ‘Ağustos’ güncellemesi, çileden çıkaran hatayla geldi!

Microsoft, sorunu resmi geri Bildirim Merkezi’nde işaretledi. Bu, teknoloji devinin yaşanan hatayı kabul ettiğini ve yakında yeni bir düzeltme yaması yayınlanacağını gösteriyor.

Son olarak kullanıcı bildirimlerine göre bu sorun en çok; 13. nesil Core işlemciler ile 600 serisi (Z690) ve 700 serisi (Z790) anakartlarda görülüyor.

 

 

Kaynak: reddit
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...