Tgrt Haber

Windows 11'e davasa güncelleme geliyor! İşte desteklenen minimum işlemci

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
12 Şubat 2024 13:47 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 13:48
Windows 11'e davasa güncelleme geliyor! İşte desteklenen minimum işlemci
windows 11,microsoft

Microsoft'un önümüzdeki hafta veya aylarda piyasaya sürmeye hazırlandığı Windows 11 24H2 güncellemesi için minumum sistem gereksinimi belli oldu. Ancak bu şimdilik desteklenen en düşük işlemciyi gösteriyor.

Microsoft, son büyük işletim sistemi Windows 11 için yeni ve özelliklerle dolu güncellemeye hazırlanıyor. 

Windows 11 24H2 yapı numaralı olan bu güncelleme, yapay zeka işlevlerinin yanı sıra pek Windows için Sudo gibi birçok özelliği de beraberinde getirecek. 

Fakat bu güncelleme, her bilgisayar tarafından yüklenemeyecek. Öyle ki Windows 11'e sahip kişilerin bir kısmı da yükleme işlemini gerçekleştiremeyecek. 

Neowin.net isimli kaynağa göre Microsoft, Windows 11 24H2 güncellemesi için en az Intel Core i7-3770'i isteyecek. Bu ve bunun üzerindeki işlemciler bir sonraki Windows 11 güncellemesini destekleyebilecek. 

Söz konusu gereksinim, Windows 11 Insider yapısı olan 26052 sürümünde ortaya çıktı. Güncellemeyi yükleyen bazı geliştiriciler, resmi bir ön kurulum ortamı dosyası oluşturdu.

Bu programda ise minumum CPU olarak ntel Core i7-3770  ve üzerinde bir işlemciye ihtiyaç duyulduğu tespit edildi. 

Son olarak Windows 11 24H2, önemli bir özellik güncellemesi olarak gelecek. Çıkış tarihi ise muhtemelen birkaç ayı bulacaktır. 

Kaynak: Neowin.net
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...