Tgrt Haber

Windows 11’in son güncellemesini yüklemeden önce iki kez düşünün: Ciddi hataları var!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 15:35 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 15:38
Windows 11’in son güncellemesini yüklemeden önce iki kez düşünün: Ciddi hataları var!
windows 11,yazılım,moment 4

Microsoft’un birkaç gün önce yayınladığı Windows 11 Moment 4 güncellemesi, hataları da beraberinde getirdi. Şikayetlerin sayısı giderek artıyor.

Microsoft, uzun yıllardır Windows sorunlarından kurtulamadı. Her güncellemesinde farklı bir sorunu alan yazılım devi, son olarak yeni özellikleri de içeren Windows 11 Moment 4 güncellemesini yayınladı.

Fakat bu güncelleme de, aslında tam da beklendiği gibi beraberinde hatalarla geldi. 26 Eylül’de çıkan Windows 11 Moment 4, Windows Copilot, Sanal Masaüstleri, Dosya Gezgini ve daha birçok uygulamada sorunlar yaşadı. Fakat en son ki sorun epey can sıkıcı.

MOMENT 4 GÜNCELLEMESİ, AMD SİSTEMLERDE HATALARA NEDEN OLUYOR

Düşünün ki Windows 11’in son güncellemesini yükledikten sonra bir oyun açtınız. Daha sonra oyunu daha iyi oynamak için AMD yazılımını kullanarak GPU’yu ayarladınız. Her şey tam hazır hale gelirken işte sorun da tam olarak bundan sonra ortaya çıkıyor.

Windows 11 güncellemesinden sonra kullanıcılar, AMD GPU ayarlarını yaptıktan sonra oyunlarda çökme sorunlarıyla karşılaştıklarını bildirdi.

Windows 11’in son güncellemesini yüklemeden önce iki kez düşünün: Ciddi hataları var!

Bunun yanı sıra farklı kullanıcılar ise aynı güncellemeyi yaptıktan sonra oyunlarda rahatsız edici seslerin çıktığını, beklenmeyen hatalarla karşılaşıp varsayılan performans ayarlarının geri yüklendiğini belirtti.

Bu sorun KB5030310 güncellemesi ve yeni AMD sürücü yazılımı (23.9.3) ile doğrudan bağlantılı. Söz konusu hata, sistem her yeniden başladığında performans profili ayarlarının varsayılana dönmesine neden oluyor.

Microsoft’tan konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi. Ancak AMD işlemci ve grafik kartlı bilgisayarları etkileyen bu sorun için geçici olarak Copilot’un devre dışı bırakılması öneriliyor.

Bunun için de ViveTool komut satırını açın ve ardından şu kodları girin:

./vivetool /disable /id:44774629,44776738,44850061,42105254,41655236

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...