Tgrt Haber

Yapay zeka artık 112 aramalarına da cevap verecek: Testler başlıyor, işte ilk bilgiler!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: pplware
21 Haziran 2023 10:26 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 10:29
Yapay zeka artık 112 aramalarına da cevap verecek: Testler başlıyor, işte ilk bilgiler!
chatgpt,yapay zeka,112

Son zamanlara damga vuran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, artık hayatımızın her yerinde konumlanmaya başladı. Dünyanın dört bir yanında pek çok sektör yapay zekaya geçiş yaparken, 112 acil aramaları da artık yapay zeka ile entegreli olacak.

Teknoloji, yapay zeka ChatGPT’nin piyasaya çıkmasıyla adeta devrimi yaşadı. Çok kısa sürede büyüyen ve adını dünyaya duyuran sohbet robotu, amacının ötesinde, faydalı işler yapmak üzere kullanılmaya başlandı.

Tıp sektöründen e-ticaret sitelerine kadar birçok alanda görevlendirilecek ChatGPT, şimdi 112 acil aramalarında çağrıları da yönetecek.

CHATGPT, ACİL ARAMALARI YÖNETECEK

2025 itibariyle hayata geçirilecek bu proje, acil tıbbi çağrılara kısa sürede cevap verilmesi için kullanılacak. Doğal insan dilini kullanan bu model, özellikle çağrılar üst üste geldiğinde etkisini gösterecek.

Çalışanların yardımına koşarak gelen aramayı cevaplayıp, sorunun ne olup olmadığını ve ne tür bir desteğe ihtiyaç duyulduğunu değerlendirecek. Bununla beraber yapay zeka, değerlendirmenin ardından arayan kişiyi yetkili bir çağrı merkezi çalışanına, yani insana yönlendirecek. ChatGPT’nin bu yardımı sadece yoğun zamanlarda devrede olacak. Yani mevcut koşullarda sadece çalışanlar görevine devam edebilecek.

Şu anda Portekiz’de planlanan bu proje, pilot testlerinden fayda görülmesi durumunda 2025’te piyasaya çıkacak.

Kaynak: pplware
Derleme: tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: pplware
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...