Tgrt Haber

Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı

Editör: Emir Yücel / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 May 2024 14:30 - Güncelleme : 06 May 2024 14:30
Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dalgıçlar tarafından kaydedilen görüntüler, hem şaşırttı hem mutlu etti. Sualtında yaşayan canlıların birbirleriyle olan uyumu da dikkat çekti.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık, aynı zamanda Ege’nin en zengin sualtı dünyasına sahip merkezlerinden birisi olarak biliniyor.

Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı - 1. Resim

Çeşitli sualtı zenginlikleriyle hemen hemen dünyanın tüm bölgesinden turist çeken Ayvalık’tan yeni gelen görüntüler dikkat çekti.

Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı - 2. Resim

Kırmızı mercanları ile ünlü olan ve yılın her ayında sualtı meraklılarının adresi olan Ayvalık’ta müren balığı ile karidesin tek bir organizma gibi birbirleriyle yardımlaşarak bir arada yaşamaları görüntülere yansıdı.

Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı - 3. Resim

Mercan resifleri açısından zengin dip yapısına sahip Ayvalık ilçesinde, su altı zenginlikleri dalgıçları da sevindirdi. Bölgede yaşayan türler arasında ahtapot (octopus vulgaris) ve denizyıldızı da bulunuyor.

Ayvalık'ta çekilen görüntüler sualtı zenginliklerini ortaya çıkardı - 4. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...