Tgrt Haber

Yaptığınız çilek reçeli eriyorsa işte bilmeniz gereken teknik! Kıvamı tam tutuyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 14:37 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 15:23
Yaptığınız çilek reçeli eriyorsa işte bilmeniz gereken teknik! Kıvamı tam tutuyor
reçel tarifi,çilek reçeli,çilek

Çileğin tam mevsimi olan bugünlerde evleri mis gibi kokusuyla saran bir çilek reçeli tarifinden söz ediyoruz. Öyle ki bu tarif reçelinizi sulandırmıyor ve tam kıvamında ev yapımı çilek reçelini sofralarınıza sunuyor.

Mayıs ayına yaklaştığımız bugünlerde baharın ambiyansını derinden hissetmeye başladık. Isınan havalarla birlikte bereketli topraklarımız, çeşitli meyve ve yemişlerimizden bizlere sunmaya başladı bile. Baharın en güzel meyvelerinden çileğin sevmeyeni neredeyse yok. Hele de çilek reçeli, reçel dünyasının adeta sultanı niteliğinde. Mevsiminde toplanan çileklerin lezzetiyle muhteşem bir reçel tarifiyle geldik. Ancak bu reçel sadece tadıyla değil kıvamıyla da herkesi kendine hayran bırakacak. Kıvamı hazır reçeller gibi tadı ise ev yapımı çilek reçeli için malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.

ORİJİNAL ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Çilek reçeli için minik çileklerin tercih edilmesinde fayda var. Bu hem daha lezzetli hem de reçelinizi yemeyi kolaylaştırır.

2 kilo çilek

2 kilo toz şeker (8 su bardağı)

Yarım limon suyu

Yaptığınız çilek reçeli eriyorsa işte bilmeniz gereken teknik! Kıvamı tam tutuyor

YAPILIŞI

TGRT Haber’den derlenen bilgiye göre; Reçelin yapımına bir gece önceden başlamanız gerekiyor. Çileklerin kabuklarını tek tek alın ve güzelce yıkayın. Bir tencereye aldığınız çileklerin üzerine iki kilo şekeri dökün ve sabaha kadar bu şekilde bekletin. Şekerin tamamen eridiği reçeli orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayan reçelden köpükleri kaşık yardımı ile alın. Ortalama 45 dakika kaynatın ve ocaktan almaya yakın yarım limon suyunu içerisine dökün. Hazırlanan çilek reçelini sıcak şekilde kavanozlara koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın. Kavanozdaki reçeller ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Reçeli 1 kilo çilekten yapacaksanız, 1 kilo ve 4 su bardağı şeker kullanın.

ÇİLEK REÇELİNİN PÜF NOKTALARI

Şekerle çilekler 1 gece bekletilmelidir. Limon suyu reçeli ocaktan almaya yakın dökülmelidir. Reçelin bekledikçe şekerlenmemesi için üzerindeki köpükleri almak gerekiyor. Ayrıca reçelin kararmaması için kapağını kapalı tutmak gerekiyor. Reçellerinizi serin ve kuru ortamlarda saklamanız tavsiye ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...