Tgrt Haber

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 13:44 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 13:47
CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan kimdir, nereli, kaç yaşında?
,CHP Genel Merkezi

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan kimdir, nereli, kaç yaşında? Kahramanmaraş'ın yeni belediye başkan adayı Zeynep Özbaş Arıkan'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

ZEYNEP ÖZBAŞ ARIKAN KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Zeynep Özbaş Arıkan, yerel siyasette önemli bir isim olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraş'ta yürüttüğü çalışmalarla tanınan Arıkan, yerel seçimlerde tek kadın aday olarak sahaya çıkacak olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Zeynep Özbaş Arıkan'ın doğum yeri ve yaş bilgileri hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren ve burada önemli görevler üstlenen bir isim olduğu bilinmektedir.

NE GİBİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Zeynep Özbaş Arıkan, Türkiye Kent Konseyleri Bir.Etik Kurul Başkanlığı, Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği Başkanlığı ve Kahramanmaraş Yetiştirme Yurdu Gençlerini Koruma Derneği Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu görevlerinde kent ve gençlik odaklı çalışmalar yürütmüş ve Kahramanmaraş'taki sosyal ve kültürel alanlarda aktif rol almıştır.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER BEKLENİYOR?

Zeynep Özbaş Arıkan'ın seçim sürecinde izleyeceği yol ve projeler, Kahramanmaraşlılar tarafından şimdiden merakla bekleniyor. Özellikle Kadın Platformu Başkanı olarak, kadınların sosyal hayatta daha fazla yer alması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında neler yapacağı merak konusu olmuştur.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Zeynep Özbaş Arıkan'ın, Kahramanmaraş'a ve yerel yönetim anlayışına getireceği yenilikler ve projelerle ilgili beklentiler yüksektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...