Tgrt Haber

ABD donanmasına ait bir uçak denize çakıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2023 12:40 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 12:44
ABD,Boeing,uçak

ABD donanmasına ait bir uçak, Hawaii'de iniş yaptığı askeri üssün pistini geçip denize düştü. Dokuz mürettebatlı ABD keşif jetinde yaralanan olmadı.

ABD donanmasına ait Boeing P-8 Poseidon uçağının, iniş yaptığı Hawaii Deniz Piyadeleri Üssü’nde pisti aşarak Kaneohe Körfezi'ne düştüğü açıklandı.

Uçaktaki 9 donanma personeli kıyıya çıkmayı başarırken, kazada yaralanan olmadı. Bölgeye acil durum ekipleri gönderildi. Çevreyi korumak amacıyla uçağın denize düştüğü alana yüzer bariyer yerleştirildi. Deniz Piyadeleri Sözcüsü Orlando Perez ise yaptığı açıklamada, rutin eğitimde olan uçağın pistten çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ABD donanmasına ait bir uçak denize çakıldı

İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI İÇİN KULLANILIYOR

P-8A genellikle denizaltı keşif ve istihbarat çalışmaları için kullanılıyor. ABD Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre kaza anında hava bulutlu ve yağmurluydu ve görüş mesafesi azalmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...