Tgrt Haber

Dev hortumlar kamerada: Çok sayıda can kaybı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 May 2024 10:59 - Güncelleme : 22 May 2024 11:03

ABD’nin Iowa eyaletinde etkili olan hortum kameralara saniye saniye yansıdı. Büyük bir yıkıma yol açan hortum nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Bazı kişiler ise hortumu cep telefonu ile görüntüleyebilmek için hayatlarını adeta hiçe saydı...

ABD’nin Iowa eyaletindeki Greenfield kasabasını dev hortumlar adeta savaş alanına çevirdi. Dev kasırgalar nedeniyle kasabadaki evler yıkılırken ağaçlar da yerinde söküldü.

Çok sayıda araçta hasar meydana gelirken Iowa Eyalet Devriyesi sözcüsü Alex Dinkla düzenlediği basın toplantısında; "Hortum kasabanın büyük bir bölümünü yıktı. Can kayıpları olduğunu doğrulayabiliriz” dedi.

Dev hortumlar kamerada: Çok sayıda can kaybı var - 1. Resim

HASTANEDE HASAR GÖRDÜ

Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı kasabada onlarca kişinin de yaralandığını belirten Dinkla, hastanenin hasar görmesi nedeniyle yaralıların çevre kasabalardaki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

BİLANÇO ÇOK AĞIR

Iowa Valisi Kim Reynolds ise yaptığı açıklamada Greenfield'ı ziyaret edeceğini belirterek, "Fırtınanın etkisini tam olarak tespit etmek için henüz çok erken olsa da cevaplar önümüzdeki saatler ve günlerde belli olacak” ifadelerini kullandı.

Dev hortumlar kamerada: Çok sayıda can kaybı var - 2. Resim

YİYECEK VE SU GÖNDERİLECEK

Hortumdan etkilenen bölgelerdeki hasarın giderilmesi için eyaletin tüm kaynaklarının seferber edileceğini kaydeden Reynolds, kasaba sakinlerine barınma yerleri, yiyecek, su ve elektrik sağlanacağını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...