Tgrt Haber

İsrail-Lübnan sınırında gerilim: karşılıklı top ve füze fırlatıldı

25 Nisan 2022 11:20 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 11:34
İsrail, Lübnan tarafından bir düze fırlatılması nedeniyle top atışlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Lübnan tarafından bu sabah fırlatılan bir füzenin İsrail'in kuzeyinde boş bir alana düşmesi üzerine İsrail misilleme yaptı. İsrail topçu ateşi saldırısında bulundu.

İsrail, Lübnan tarafından bir düze fırlatılması nedeniyle top atışlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İsrail güçleri, Lübnan tarafından bir füzenin fırlatılması üzerine Lübnan'a düzinelerce top mermisi attı. Gerilim, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da Filistinliler ve İsrailler arası çatışmalar sonrası meydana geldi. Bir İsrail askeri sözcüsü, topçu güçlerinin roketin geldiği güney Lübnan'daki açık alanları ve ayrıca bir altyapı hedefini bombaladığını sosyal medyandan paylaştı.

SİRENLER ÇALDI, LÜBNAN ORDUSU KONUŞLANDI

Lübnan medyasına göre, ülkenin güneyindeki BM Barışı Koruma Güçlerinin (UNIFIL) sınıra yakın birkaç mevziinde sirenler çaldı, Lübnan Ordusu asker konuşlandırdı. UNIFIL Görev Komutanı Aroldo Lázaro, sosyal medyadan "itidal" çağrısında bulundu. Sınırın her iki tarafında da herhangi bir yaralanma veya can kaybı bildirilmedi.

MESCİD-İ AKSA BASKININDA SONRA

Roket saldırısını Lübnan'daki hangi bir gurup üstlenmedi. Olay, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, İsrail güçlerinin Müslümanların kutsal ayı Ramazan boyunca birkaç kez Mescid-i Aksa'yı basmasının ardından sonra meydana gelmesi dikkat çekti.

İsrail savaş uçakları, 2007'den bu yana İsrail'in kara, deniz ve hava ablukası altında bulunan kuşatma altındaki yerleşim bölgesinden roket atılmasının ardından geçen hafta iki kez Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...