Tgrt Haber

İsveç'ten PKK ile ilgili kritik açıklama: Gösteri yapılması suç olsun

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Sydsvenskan
22 Temmuz 2022 14:25 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 14:34
İsveç'ten PKK ile ilgili kritik açıklama: Gösteri yapılması suç olsun
İsveç,PKK

İsveç İstihbarat Daire Başkanı terör örgütleriyle ilgili bir açıklama yaparak "PKK ve diğer terör örgütlerinin gösteri yapmasını yasaklamak istiyoruz" dedi. 

İsveç'in NATO üyelik başvurusunun ardından Türkiye'nin itirazlarıyla gündeme gelen İsveç’in İstihbarat Servisi (Säpo) Başkanı Charlotte von Essen, terör örgütleri için halka açık gösterilere katılmayı bundan sonra suç saymak istediğini açıkladı. Haber sitesi Sydsvenskan'da yer alan bu haber, İsveç terör örgütlerine verdiği desteği azalmaya başlıyor, yorumlarına neden oldu.

GÖSTERİ YAPMAK SUÇ SAYILSIN  

Essen, söz konusu terör örgütlerinin İsveç'te gösteri yapmasının suç sayılması gerektiğini ve eylem yapmalarının yasaklanması gerektiğini duyurdu. Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek nedeniyle NATO'ya dahil olmasına karşı çıktığı İsveç'te, terör örgütü YPG/PKK taraftarları çarşamba günü korsan gösteri yapmıştı. Daha önce de kamu binalarına terör örgütünün ve elebaşlarının resimleri yansıtılmıştı. Konuya ilişkin soruşturma açılmış ancak suçlular bulunamamıştı.

Kaynak: Sydsvenskan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...