Tgrt Haber

Putin’den şoke eden sözler: Yeni başlıyoruz! 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Voa News
08 Temmuz 2022 12:59 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 13:12
Putin, Batılı ülkeler tarafından istenmediğinden bu durumun yaşandığını söyledi.
Putin,Rusya,Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’ya beşinci ayını doldururken Rusya Devlet Başkanı Putin’den kritik bir açıklama geldi. Batı dünyası Ukrayna’ya verdiği askeri desteği sürdürürken Putin’in son açıklaması hem korkuttu hem de şaşırttı. 

Putin, Batılı ülkeler tarafından istenmediğinden bu durumun yaşandığını söyledi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı saldırı harekatı devam ediyor. Diplomatik adımların yetersiz kaldığı bu dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik bir açıklama yaptı. Açıklama kamuoyunda hem şaşkınlık hem de korku meydana getirdi.  Rusya Devlet Başkanı Kremlin parlamento liderlerine yaptığı açıklamada Ukrayna’da devam eden Savaş için "Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi anlamda hiçbir şeye başlamadık" dedi. Vladimir Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki seferine daha yeni başladığını söyledi ve Batı’ya, Rusya’yı savaş alanında yenmeye cesaret edemediklerini bildirdi.

"MÜZAKERE ŞANSI YOK OLUR"

Rusya Cumhurbaşkanı, herhangi bir müzakere ihtimalinin, çatışma uzadıkça daha da azalacağını söyledi. “Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi bir şekilde hiçbir şeye başlamadık. Aynı zamanda barış görüşmelerini de reddetmiyoruz. Ama onları reddedenler bilsinler ki, iş ne kadar ileri giderse, bizimle müzakere etmeleri o kadar zor olacak.”

Putin ayrıca Ukrayna'nın batılı müttefiklerini düşmanlığı körüklemekle suçlayarak “Batı’nın bizimle son Ukraynalı kalana kadar savaşmak istediğini biliyorum ve bunu denemenin memnuniyetle karşılanacağını, ancak bunun Ukrayna için yalnızca trajedi getireceğini bilmeliler. Bugün bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz. Ne diyebilirsin ki… Bunu denemelerine izin verelim bakalım ne oluyor” ifadelerini kullandı. 

“BİZİ İSTEMİYORLAR"

Putin, “Rusya gibi bir ülkeye ihtiyaçları yok, bizi istemiyorlar. Bu nedenle ülkemizde terörü, bölücülüğü ve iç yıkıcı güçleri kullandılar” dedi. Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının toplumu bölünme ve çekişme yaratma, ekmek kavgası ve halkı demoralize etme hedefine ulaşamadığını iddia eden Putin, yaptırımların zorluklar yarattığını kabul etti. Ancak Rus lider, "Tarihin akışı durdurulamaz ve kolektif batının kendi küresel düzen versiyonunu zorlama girişimleri başarısızlığa mahkumdur" dedi.

Kaynak: Voa News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...