Tgrt Haber

Bakan Şimşek’ten fiyat istikrarı mesajı: Hükümet ne gerekiyorsa yapacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr, Dünya
15 May 2024 12:02 - Güncelleme : 15 May 2024 12:06
Bakan Şimşek’ten fiyat istikrarı mesajı: Hükümet ne gerekiyorsa yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Ekonomik Forumu'nda enflasyon ve fiyat istikrarı mesajı verdi. Bakan Şimşek, “Hükümet ne gerekiyorsa yapacak” sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Ekonomik Forumu'nda konuştu ve ekonomisye ilişkin ‘net’ mesajlar verdi. Bakan Şimşek, "Birinci önceliğimiz fiyat istikrarı ve hükümet bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacak" dedi.

“PARA POLİTİKASI ENFLASYONU ÇIPALIYOR”

Para politikası duruşu yeterli düzeyde sıkı ve enflasyon beklentilerini çıpalıyor diyen Bakan Şimşek "Yıllık enflasyon aşağı gelmeye başlayacak." vurgusunu yaptı.

Bakan Şimşek'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Birinci önceliğimiz fiyat istikrarı ve hükümet bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacak.  Para politikası duruşu yeterli düzeyde sıkı ve enflasyon beklentilerini çıpalıyor. Şu anda zaman dezenflasyon için adım atma zamanı. Yıllık enflasyon aşağı gelmeye başlayacak."

Kaynak: tgrthaber.com.tr, Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...