Tgrt Haber

Anadolu operasyonunda ele geçirildi! Değeri 1 milyon dolar

12 Ağustos 2021 14:28
Anadolu operasyonunda ele geçirildi! Değeri 1 milyon dolar
anadolu operasyonu,,tarihi eser,,kaçakçılık,,antik yunan,,athena,,sikke,

Adana merkezli 30 ilde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda ele geçirilen bir sikkenin değerinin 1 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Dünyada sadece 40 tane bulunan, Antik Yunan dönemine ait Atina Dekadrachm sikkesini emniyet müzeye teslim etti.

Cumhuriyet tarihinin "suçtan elde edilen gelire" yönelik ilk tarihi eser kaçakçılığı operasyonu olan "Anadolu’nun detayları ortaya çıkmaya başladı. Dünyada sadece 40 tane var, değeri ise tam bir milyon dolar, Antik Yunan Dönemine ait sikke yurt dışına kaçırılmadan son anda Anadolu operasyonunda ele geçirildi.

DEĞERİ 1 MİLYON DOLAR

Adana merkezli 30 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda 19 bin 83 tarihi eser ele geçirilmişti. O eserlerden birine ise adeta paha biçilemiyor. Ele geçirilen eserler arasında dünyada sadece 40 tane bulunan, değeri 1 milyon dolar olan Antik Yunan dönemine ait Atina Dekadrachm sikkesinin de olduğu belirlendi.

ÖN YÜZÜNDE ATHENA ARKA YÜZÜNDE BAYKUŞ VAR

Milattan önce 467-465 yılları arasında yapılan gümüş sikke, 42.5 gram ağırlığında, sikkenin ön yüzünde tanrıça Athena, arka yüzünde ise bir baykuş bulunuyor, Eser ünlü koleksiyoner Harlan Berk’in ilk yüz antik sikke listesinde yer alıyor. Polis, tarihi eserleri emniyette sergiledikten sonra müzeye teslim etti.

Anadolu operasyonunda ele geçirildi! Değeri 1 milyon dolar

ÇETE LİDERİ ÖĞRETMEN ÇIKTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 78 zanlıdan 36’sı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. 42 zanlının sorgusu devam ediyor.Kaçakçılık çetesinin başındaysa eski edebiyat öğretmeni Abdulsamet Kavran'ın olduğu tespit edildi. Yurt dışındaki müzayede evlerinin çeteye 26 milyon lira gönderdiği de ortaya çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...