Tgrt Haber

600 bin takipçili sahte Alper Gezeravcı hesabı ortalığı karıştırdı, TUA'dan uyarı geldi!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Ocak 2024 03:16 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 03:17
600 bin takipçili sahte Alper Gezeravcı hesabı ortalığı karıştırdı, TUA'dan uyarı geldi!
,sosyal medya,sahte hesap

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı adına açılan sahte sosyal medya hesapları sonrası Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi. Açıklamada sahte hesaplar konusunda uyarı yer alırken, Gezeravcı'nın resmi Instagram hesabı da paylaşıldı.

Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenerek Axiom-3 (Ax-3) ekibi istasyona girdi. Gelişmeler heyecanla takip edilirken, Alper Gezeravcı adına açılan sahte sosyal medya hesapları ortalığı karıştırdı.

Instagram'da 'alpergezeravci' kullanıcı adını kullanan bir hesap, Gezeravcı'nın ağzından bir soru-cevap paylaştı. Hesap, gerçek Alper Gezeravcı sanıldığı için 600 bin takipçiye ulaştı.

Hesaptan yapılan paylaşımlar Gezeravcı'nın zannedildiği için sosyal medyada gündem oldu. Kısa sürede 600 bin takipçiyi geçen hesap, profil açıklamasına "Sayfamız, Alpergezeravcı ve axiom 3ü tanıtmak amacıyla kurulmuş sayfadır" notunu ekledi.

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN 'SAHTE HESAP' UYARISI

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), yaşananların ardından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın sosyal medya hesaplarına dair bir bilgilendirmede bulundu.

Sahte hesaplar konusunda dikkatli olunması gerektiği bildirilen paylaşımda, Gezeravcı'nın Instagram hesabının "@astroalper https://instagram.com/astroalper", X hesabının ise "@TURKastro https://twitter.com/TURKastro" olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...