Tgrt Haber

Alper Gezeravcı ilk görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ocak 2024 14:39 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 14:50
,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Uzay,,Alper Gezeravcı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapacağı ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacak.

Ax-3 misyonu kapsamında Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev alacak. Bu süreçte Türk astronot, kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar çeşitli konularda literatüre katkı sağlamak amacıyla 13 farklı bilim misyonunu gerçekleştirecek.

Öte yandan Türk astronot Alper Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. İlk görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılacak.

Alper Gezeravcı ilk görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak

İlk Türk astronotun programında ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor. Gezeravcı, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'yle ve Ankara’daki Tübitak Uzay Merkezi'yle iletişim kuracak.

ÖĞRENCLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu süre boyunca Türk öğrencilerle de görüşecek. Samsun, Kocaeli,Hatay,Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak.

Alper Gezeravcı ilk görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak

Alper Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Çanakkale'nin fotoğraflarını çekecek. Mersin'in Silifke ilçesi ile Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...