Tgrt Haber

Çorum ve Amasya'daki depremin ardından Naci Görür'den uyarı: Deprem üretmez ama... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2024 19:32 - Güncelleme : 23 May 2024 19:33
Çorum ve Amasya'daki depremin ardından Naci Görür'den uyarı: Deprem üretmez ama... 

Kandilli Rasathanesi Çorum ve Amasya yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem çevre illerde de hissedilirken Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı geldi. 

Amasya'da akşam saatlerinde deprem meydana geldi. Çorum sınırında meydana gelen depremle ilgili AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalar geldi. 

Kandilli Rasathanesi, depremin Amasya'nın Merzifon ilçesinde saat 17.57'de deprem olduğunu duyurdu. Depremin 4,7 büyüklüğünde olduğunu bildiren Kandilli, derinliğinin ise 5 kilometre olduğunu bildirdi.

Çorum ve Amasya'daki depremin ardından Naci Görür'den uyarı: Deprem üretmez ama...  - 1. Resim

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA 

Depremin ardından Deprem Bilimci Naci Görür'den açıklama geldi. Fayın konumu ve özellikleri hakkında bilgi veren Görür, "KAF BURADA DEPREM ÜRETMEZ AMA  ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip" dedi. 

Görür’ün değerlendirmesi şu şekilde: 

“Arkadaşlar, Amasya-Merzifon/Mahmutlu yöresinde 4,7 deprem oldu. Deprem Mahmutlu yakınında 30 km uzunluğunda doğrultu atımlı fay üzerinde. Bu fay Merzifon fayını 45 derece ile kesiyor. Bu faylar KAF’dan saçaklanan faylar. KAF BURADA DEPREM ÜRETMEZ AMA  ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...