Tgrt Haber

Göçmen kaçakçılarına “Kalkan-21” operasyonu: 16 şüpheli yakalandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 May 2024 08:36 - Güncelleme : 05 May 2024 08:48

Muğla ve Adana’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik “Kalkan-21” operasyonu düzenlendi. Baskınlarda 16 şüpheli yakalanırken, 12 kişi tutuklandı.

Türkiye'nin insan kaçakçılığına karşı amansız mücadelesi sürüyor. Muğla ve Adana’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik “Kalkan-21” operasyonu düzenlendi. Emniyet mensupları operasyonda 16 şüpheliyi yakalarken, bu kişilerden 12’si ise tutuklandı.

Operasyonlara ilişkin detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyon Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlendi.

PARALARA EL KONULDU

Muğla ve Adana’ merkezli “Kalkan-21” operasyonunda Muğla’da yakalanan 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü şüphelisinden 3’ü tutuklandı. 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Adana’da ise yakalanan 7’si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 11 şüphelinin, 9‘u tutuklandı. Bu kişilerden 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve TL'ye de el konuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...