Tgrt Haber

İsrailli Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şikayet etti! "Gerekeni yapın"

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
07 May 2024 13:46 - Güncelleme : 07 May 2024 13:53
İsrailli Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şikayet etti! "Gerekeni yapın"

İsrail’in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Başbakan Netenyahu’ya yazdığı mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şikayet edip "Gerekenin yapılmasını istiyoruz" dedi. İsrailli bakan aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yahudi düşmanı' olarak bahsetti.

İsrail’in 210 günü aşkın süredir Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında, Türkiye her fırsatta ve platformda İsrail’in saldırılarına karşı en fazla tepki gösteren ülke oldu. Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı kararların en sonuncusu ise tamamen ticareti sonlandırmak oldu.

İsrailli Bakandan Erdoğan'ı şikayet mektubu! Gerekeni yapın - 1. Resim

Türkiye’nin aldığı bu karar sonrasında Netenyahu hükümetinde görev yapan Maliye Bakanı Bazalel Smotrich, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Netenyahu’ya bir mektup yazdı. Erdoğan hakkında ‘Yahudi düşmanı’ ifadesinin geçtiği mektupta, Türkiye’nin ateşkes görüşmelerinde gayriresmi şekilde bulunduğu ve derhal çıkarılması gerektiği ifade edildi. Smotrich, Türkiye'nin İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan davaya müdahil olmasından da duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İsrailli Bakandan Erdoğan'ı şikayet mektubu! Gerekeni yapın - 2. Resim

“ERDOĞAN İSRAİL DÜŞMANLIĞINI DÜNYADA YAYAN KİŞİ”

İsrail medyasında yer alan habere göre mektubun devamında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı antisemitizmin ve İsrail nefretinin dünyada yayılmasına yardımcı olan isimlerin başında geliyor. Yahudi düşmanı Erdoğan’ın temsilcilerinin barış görüşmelerine katıldığını şaşkınlıkla öğrendim. Bu görüşmelerin iptal edilmesini her türlü tartışmanın veya ilişkinin boykot edilmesi gerektiğini ifade etmek isterim.

İsrailli Bakandan Erdoğan'ı şikayet mektubu! Gerekeni yapın - 3. Resim

Ayrıca Türkiye, Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açılan davalara katıldı. İsrail ile tüm mali bağlarını da kesti. Tayyip Erdoğan radikal İslam teröründen yana oldu. Adeta dünya barışını tehdit etmektedir.

İsrailli Bakandan Erdoğan'ı şikayet mektubu! Gerekeni yapın - 4. Resim

Türkiye’nin barış görüşmelerine katılımı da Erdoğan’a uluslararası bir meşrutiyet sağlamakla birlikte İsrail’in ulusal güvenliğine ağır darbe vurmaktadır. Çok geç olmadan İsrail’in, düşmanlarına karşı amansız savaşın, cesaretin, ulusal gurur ve haysiyetin doğal yoluna dönmesi gerekmektedir."

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...