Tgrt Haber

Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine yoğun ilgi

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
22 May 2024 14:37 - Güncelleme : 22 May 2024 14:38
Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine yoğun ilgi

Türk Savunma Sanayii firmaları Romanya’da düzenlenen Savunma, Havacılık ve Güvenlik fuarına katılım sağladı. Fuarın ilk gününde Türk markalara yoğun ilgi gösterildi.

Türkiye son yıllarda yaptığı yatırımlar ile savunma sanayi alanında adeta altın çağını yaşıyor. Romanya'da düzenlenen Savunma, Havacılık ve Güvenlik fuarına katılım sağladı.

Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine Romanya’da yoğun ilgi - 1. Resim

22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek olan 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik (BSDA 2024) Fuarı’na Karadeniz başta olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanından resmi delegasyonların katılımı bekleniyor.

Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine Romanya’da yoğun ilgi - 2. Resim

Fuar süresince Türk savunma sanayii firmalarının ürettiği çeşitli platform ve sistemleri katılımcıların beğenisine sunulacak, ileri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgiler sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine Romanya’da yoğun ilgi - 3. Resim

Fuar, savunma endüstrisinin tüm savunma alanlarında ağ oluşturması, ortaklık kurması, bilgi paylaşımı yapması, yenilikleri ve yetenekleri keşfetmesi için önemli bir platform oluşturmakta olup kara, deniz, hava savunma, sınır güvenliği, uzay ve siber güvenlik sektörlerindeki en son teknolojileri içeriyor.

Romanya’da Türk rüzgarı esiyor! Savunma Sanayii şirketlerine Romanya’da yoğun ilgi - 4. Resim

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuara, 2022 yılında 33 ülkeden 400'den fazla firma katılım sağladı ve 30.000'den fazla kişi fuarı ziyaret etti. BSDA 2024’e Türkiye’den; Aselsan, Roketsan, Nurol Makina, Otokar ve Karel firmaları katılım sağlıyor.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen fuara Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de katılım sağladı.

Fuarın uluslararası anlamda fırsatların doğuracağını kaydeden Görgün şunları ifade etti:

“Romanya Başbakanı Ion-Marcel Ciolacu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin ilk toplantısının ardından bugün, 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı (BSDA) vesilesi ile Romanya’dayız. Savunma sanayiimizin mühendislik gücünü sergilediğimiz Fuarda önemli şirketlerimiz yer alıyor. Stratejik iş birlikteliklerimizi derinleştireceğimiz ve birçok ikili görüşme gerçekleştireceğimiz Fuar ziyaretimizin iki ülke adına da hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...