Tgrt Haber

Son dakika! Antalya teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2024 17:49 - Güncelleme : 14 May 2024 18:39
Son dakika! Antalya teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi 

Son dakika haberi... Antalya'da 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi. İlk duruşma 11 Haziran'da görüşülecek. 

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen ve 1 vatandaşın hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ait hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşmanın tarihi 11 Haziran Salı günü olarak belirlendi. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianamede 3’ü çocuk 16 müşteki ve zarar gören 146 kişi yer aldı.

Aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27’şer yıla kadar hapse çaptırılması istenen iddianamede, Kocagöz’ün işletmenin izah olunan ve gereği gibi kurulmayan, kurumsal görevini ifa etmeyen birimlerin sebep olduğu soruşturmaya konu olaydan sorumlu olduğu, tüm bahsedilen bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, kazanın yaşanmasında "asli kusurlu" olduğu belirtildi. 

Son dakika! Antalya teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi  - 1. Resim

NE YAŞANMIŞTI? 

12 Nisan'da Sarısu mevkiindeki teleferik tesisinde meydana gelen kazada, kabinlerden birinin parçalanması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere 7 kişi yaralandı. Diğer kabinlerde bulunan 11 kişi de tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Son dakika! Antalya teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi  - 2. Resim

Teleferik sisteminin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabinde bulunan 174 kişi, AFAD'ın koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren helikopter destekli çalışma sonucunda kurtarıldı.

Kazayla ilgili olarak gözaltına alınan 14 kişiden, Kepez Belediye Başkanı ve eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S., O.E., S.T. ve S.Y. tutuklandı. Diğer sekiz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, R.T. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...