Tgrt Haber

Çocukluğunda babasından hortumla dayak yediğini açıklayan Burcu Esmersoy’a psikoloğundan sosyal medya yasağı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 09:00 - Güncelleme : 03 Mart 2023 09:48
Çocukluğunda babasından hortumla dayak yediğini açıklayan Burcu Esmersoy’a psikoloğundan sosyal medya yasağı!
magazin,burcu esmersoy

Bir süredir sosyal medya hesabından paylaşım yapmayan Burcu Esmersoy’a doktoru tarafından yasak geldiği öğrenildi. Konuk olduğu bir programda çocukluk dönemine dair ağır travmalar yaşadığını belirten Burcu Esmersoy’a doktorunun “Psikolojin için sosyal medyadan uzak duracaksın” dediği ortaya çıktı.

Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan Burcu Esmersoy, yaşanan büyük Kahramanmaraş depreminin ardından sessizliğe gömülmüştü. Depremle ilgili birkaç yardım paylaşımı dışında herhangi bir paylaşımda bulunmayan Esmersoy, eleştirilere de maruz kaldı. Ancak ünlü sunucunun sosyal medyaya 'zorunlu' ara verdiği ortaya çıktı.

DOKTORDAN ‘SOSYAL MEDYADAN UZAK DUR’ UYARISI

Çocukluk travmaları olan ve düzenli olarak psikolojik destek gördüğünü saklamayan Burcu Esmersoy, depremle ilgili gördüğü paylaşımlar sonrasında ileri derecede anksiyete bozukluğu yaşadı. Güzel sunucunun doktoru da bu nedenle Burcu Esmersoy'a, "Bir süre sosyal medyadan uzak dur" yasağı koydu. Ünlü sunucu, çocukluk döneminde yaşadığı anne ve babasıyla ilgili travmaları nedeniyle düzenli olarak psikolojik destek alıyor. 

ÇOCUKLUĞUNDA YAŞADIĞI TRAVMAYI ANLATMIŞTI

Uzman psikolog Gökhan Çınar’ın Youtube’taki Katarsis programında sorularını yanıtlayan Burcu Esmersoy, çocukluk döneminde yaşadığı ağır travmalardan bahşetmişti. Esmersoy, 3-4 yaşında küçücük bir çocukken evdeki küçük tuvalete kapatılıp babası tarafından hortumla dövüldüğünü, yersiz yere sürekli azarladığını, babasıyla ilgili sorunları çözemediğini, 18 yaşına kadar annesine teyze demek zorunda kaldığını anlatmış, babası ölüm döşeğindeyken ise içini huzur kapladığını ve “Şu anda seni bu kadar kötü bir durumda görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dediğini aktarmıştı.

BURCU ESMERSOY KİMDİR?

2 Ekim 1976 yılında İstanbul'da doğan Burcu Esmersoy, Çerkez kökenli bir ailenin çocuğudur. Henüz 4 yaşındayken annesiyle babası ayrılan Esmersoy'u ve ablasını babaannesi büyüttü. İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu olan Burcu Esmersoy, New York Üniversitesi'nden Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi aldı. 1997 yılında katıldığı güzellik yarışmasında "Miss International" seçilerek Türkiye'yi Japonya'da temsil etti ve "Dostluk Güzeli" oldu. 1998 yılında Günel Zeynalova-Didem adlı klipte Didem karakterinde oynamıştır. Kanal D'de çocuk programları yapımcılığı ve program sunuculuğu yaptı. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu'nu derece ile bitirdi. 2000 ile 2005 yılları arasında CNN Türk'te spor departmanında dış haber editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...