Tgrt Haber

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER, İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2023 13:15 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 10:18
nihal candan,bahar candan,dilan polat,engin polat

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan gözaltına alındı. Şüphelilerin suç gelirlerinin aklanması kapsamında yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan fenomen kardeşler ve Hacı İsrafil S., emniyetten sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Hastanedeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli ardından tekrar emniyete getirildi. Şüphelilerin gözaltına alınmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Sosyal medyadaki lüks hayatlarıyla dikkatleri üzerine çeken fenomenlere yönelik kara para aklama soruşturması derinleştiriliyor.

Dilan ve Engin Polat çiftiyle gündeme gelen kara para aklama iddiası bu sefer de Candan kardeşlere sıçradı.

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

CANDAN KARDEŞLER GÖZALTINDA

Bu kapsamda sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan suç gelirlerinin aklanması kapsamında gözaltına alındı.

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülerken operasyon kapsamında Hacı İsrafil Sağlam'ın da yakalandığı belirtildi.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Fenomen kardeşlerin gözaltına alınma sebebinin 2020 yılında başlatılan bir çalışmayla bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2021 yılı haziran ayında bir örgüte yapılan operasyonla Eren Koç’un da aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin tamamı tutuklanmıştı.

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

Öte yandan, 197 bin TL, 70 bin TL’lik çek senet, 2 araç ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş 29 müştekiden 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği belirlenmişti. Geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen bir başka operasyonda ise, örgüt lideri olduğu belirlenen Onur Apaydın’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan 5’i tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

Bu operasyon sonucunda da, 9 müştekinin toplam 15 milyon TL mağdur edildiği öğrenildi. Onur Apaydın’ın lideri olduğu suç örgütünün, mağdurlara piyasa değerinin altında otomobil satma vaadinde bulunduğu, onların güvenini kazanmak için bu kişilerle yaptıkları görüşmelerde Bahar ve Nihal Candan kardeşleri de bulundurdukları ortaya çıktı. Fenomen kardeşler Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle birlikte toplam 3 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

TAHLİYE TALEBİ

Öte yandan, "Kara para aklamak", "vergi kaçırmak" ve "örgüt kurmak" suçlamalarıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, çiftin tutukluluk haline itiraz ederek tahliye olmalarını talep etti.

Candan kardeşler 15 milyonluk vurguna bulaşmış

Dilan ve Engin Polat’ın tutukluluğuna itiraz eden avukatları Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. İtiraz değerlendirmeye alınırken, hakim kararını henüz açıklamadı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan fenomen kardeşler ve Hacı İsrafil S., emniyetten sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Hastanedeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli ardından tekrar emniyete getirildi. Candan kardeşler basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin sorgularına devam edileceği öğrenildi.

79 KİŞİ DOLANDIRILMIŞ

Öte yandan şüphelilerin 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 kişiyi dolandırdığı öğrenildi.

Kaynak: TGRT HABER, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Jdjffjfjf14 Kasım 2023 13:25

Bence de

Sonraki Haber Yükleniyor...