Tgrt Haber

CHP milletvekili itiraf etti! HDP ülkeyi 25 eyalete bölmek istiyor

25 Eylül 2021 11:55
CHP milletvekili itiraf etti! HDP ülkeyi 25 eyalete bölmek istiyor
Kemal Kılıçdaroğlu,HDP,,CHP,,meclis,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP için "Kürt Meselesi'ni birlikte çözeriz" dedi. CHP'li Engin Özkoç da HDP'nin kapalı oturumdaki taleplerini anlattı. HDP’nin “25 eyalet istiyoruz. Her eyaletin yer altı zenginliği kendisine ait olmalı. Türkiye’de iki kurucu unsur istiyoruz; birisi Türk, diğeri Kürt kurucu unsuru” itirafları gündeme bomba gibi düştü.

Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den istifa etmeden önce gündeme getirdiği, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Parti arasındaki Anayasa çalışmasındaki konuların, HDP tarafından TBMM kürsüsünde de kapalı oturumda dile getirildiği ortaya çıktı.

HDP’NİN İSTEKLERİ ORTAYA ÇIKTI

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç katıldığı bir televizyon kanalında HDP’nin istediklerini açıkladı. Özkoç, “‘Barış süreci’ diye adlandırılan süreç, TBMM’de bir kere görüşüldü. Bu görüşme, basına ve kamuoyuna kapalı bir şekilde yapıldı. Yapılan konuşmalar, bir milletvekili tarafından açıklanırsa bu suçtur. Bir kere daha açıklıyorum, önemli olduğu için açıklıyorum. Bu suçu işliyorum. Bu suçu; vatanımı, milletimi, ülkemi sevdiğim için işliyorum. HDP’nin Grup Başkanvekili çıkmış, orada demiştir ki, ‘Biz Türkiye’nin 25 eyalete bölünmesini istiyoruz. Eyalet başkanlarının TBMM’ye gelmesini istiyoruz. Her eyaletin yeraltı zenginliğinin kendisine ait olmasını istiyoruz. Eyaletlerin özerklik hakkının saklı olmasını istiyoruz. Türkiye’de iki tane kurucu unsurun olmasını istiyoruz; birisi Türk kurucu unsuru, diğeri Kürt kurucu unsuru” açıklamasını yaptı. Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özkoç'un sözlerine tepki gösterdi. Akbaşoğlu, “Açıkça Türkiye'yi bölmek isteyenlerle niçin müttefik olduğunuzu açıklamanız lazım. Milletimizi aldatamayacaksınız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...