Tgrt Haber

İYİ Parti'de ortalığı karıştıran iddia: Milletvekillerinden para istendi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 10:36 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 11:07
Meral Akşener,İYİ Parti

İYİ Parti’de çözülmeler devam ediyor. İstifa üstüne istifa yaşanan İYİ Parti’de kasanın boşaltıldığına ve milletvekillerinden para alındığına dair iddialar partide depreme neden oldu.

Yerel seçimler için ittifak kapısını kapayan İYİ Parti’de sular durulmuyor. İstifalar, ihraç talepleri ve kayıp para iddialarıyla gündeme gelen İYİ Parti’de yaprak dökümü yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katıldı. İYİ Parti eski Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti’den istifasını sosyal medyadan duyurdu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa etti. Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa edenler arasında.

İYİ Parti’de para alındığı ve parti içindeki kasaların boşaltıldığına dair iddialar İYİ Parti’yi sarstı. Bu iddilara üzerine İYİ Parti lideri Merak Akşener'den açıklama geldi.  TGRT Haber’den Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislere yansıyan İYİ Parti iddialarını paylaştı. 

KAYIP PARA İDDİASI 

Öte yandan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın iddiaları İYİ Parti’yi karıştırdı. “24 Haziran’da yapılan kongremizde partinin mali işlerinden sorumlu kişisi olarak genel yönetime 132 milyon lira bıraktım. Vallahi, billahi çalışanlarımıza zam yapmamak için hesabımızda para olmadığı söylendi” ifadeleri tartışmalara neden oldu. Dikbayır’ın açıklamalarından “Meclis açıldıktan sonra yeni yönetim, milletvekillerinin durumlarına göre sınıflandırıp kiminden 250 bin kiminden 500 lira, kiminden 1 milyon lira yardım istedi. Bu durum bazı milletvekillerinin ‘partinin para su mı yok, bizden para istendi’ diye sormalarına ve eleştirilerine neden oldu” ifadelerini de kullanmıştı.

İSTİFA FURYASI DEVAM EDİYOR

Sözcan şunları söyledi: “İYİ Parti’deki olaylar adli vaka haline geldi. Akşener’in iddiaları yenilir yutulur cinsten değil. Eşimin ve oğlumun hesapları araştırdı, oğlunun belediyelerle iş ilişkisinin parti içinden yayıldığını söylüyor. Kızları ve delikanlıları istismar edenleri silmezsem diyor. Bunlar kimler, nasıl bir istismar var. İYİ Parti’de istifa furyası devam ediyor. İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Salim Ensarioğlu’nun ilerleyen günlerde partiden istifa edeceği iddia edildi. Bu savcılığa da düşecek. İYİ Parti’de çözülme olacak. Gönül ilişkisi ile maddiyatı öne koyarak listeye alın, beni üst sıralara alın, buna göre para gibi şeyler kulislerinde konuşuluyor. İYİ Parti yerel seçimlerde başarı elde edemezse Akşener tahliye olabilir.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...