Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yer alan 'seferberlik' hamlesine AK Parti'den açıklama geldi! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2024 18:17 - Güncelleme : 22 May 2024 18:24
Resmi Gazete'de yer alan 'seferberlik' hamlesine AK Parti'den açıklama geldi! 

Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği, sosyal medyanın gündemine oturdu. Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'nde ne gibi bir değişiklik yapıldığına dair AK Parti'den açıklama geldi. 

Yeni Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gece yarısı gelen karar sonrası sosyal medyada çok konuşulanlar arasına giren konu hakkında birçok fikir ortaya atılırken AK Parti'den açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 52 sayfalık "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte 24 Mayıs 1990'da yayımlanan "Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü" yürürlükten kaldırıldı. Yerine ise "Seferberlik ve Savaş Hali yönetmeliği" yayımlandı. Yyaomlanan kararla birlikte, seferberlik ilan etme yetkisi parlamenter sistemde olan bakanlar kurulundan alınarak Cumhurbaşkanı'na verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "seferberlik" hamlesi sosyal medyanın yeni tartışma konusu olurken 34 yıl sonra gelen bu kararın ne anlama geldiği tartışıldı. 

Resmi Gazete'de yer alan 'seferberlik' hamlesine AK Parti'den açıklama geldi!  - 1. Resim

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ! 

Ak Parti MKYK toplantısının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuna cevap veren Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Tüzük kaldırılıp yönetmeliğe çevrilince gündem oldu. Bu da olağan bir gündem. Seferberlik tüzüğü 1990 yılında hayata geçmişti. Bizim 2011 yılından itibaren değişen savaş koşulları ve teknolojileri etrafında bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Burada stratejik olan şudur. Savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK'ya destek verecek şekilde koordine edilmesi esastır" diyerek konuya açıklık getirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...