Tgrt Haber

Gözden kalbe her hastalığı onarıyor.. Günde 1 tane tüketerek tüm sorunlardan kurtulun!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 02:55 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 03:00
Gözden kalbe her hastalığı onarıyor.. Günde 1 tane tüketerek tüm sorunlardan kurtulun!
,sağlık

Göz sorunlarından kalp rahatsızlığına, varis probleminden demir eksikliğine kadar birçok hastalığa çare arayanlar günde sadece 1 adet biber tüketmesi öneriliyor. İşte biberin sağlığa faydaları...

Çok fazla vitamin ve mineral bulunduran sebzeler, pek çok sağlık sorunlarını önleyebilir. Bu mucize sebzelerin başında yer alan biber, hastalıklara karşı kalkan görevi görürken cildinizi de onarıyor. İşte biberin vücutta meydana getirdiği değişim...

DEMİR EKSİKLİĞİ

Biber iyi bir demir kaynağıdır ve aynı zamanda demirin daha iyi emilmesine yardımcı olan C vitamini açısından da zengindir. Demir eksikliği aneminin en yaygın nedenlerinden biridir. Bu hastalığa sahip kişiler kendilerini daha sık yorgun, zayıf ve nefes darlığı hissedebilirler. Düşük demir seviyeleri de huzursuz bacak sendromu için bir risk faktörüdür.

GÖZ SORUNLARI

Biberde gözlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda A vitamini ve karotenoidler özellikle de lutein ve zeaksantin bulunur. Retinanızı oksidatif hasardan koruyabilir ve hatta yaşa bağlı göz hastalıkları, katarakt ve körlük riskini azaltabilir.

CİLT SORUNLARI

C vitamini cildinizin genç ve sağlıklı görünmesini sağlayan kolajen üretiminde de önemli bir rol oynar. Yeterince alamazsanız, kuru ve kırışık bir cilt geliştirme şansınız daha yüksektir. C vitamini eksikliği de kolayca morarmanıza neden olabilir ve yaralarınızın iyileşmesi daha uzun sürebilir.

KALP SORUNLARI

Lisopen biberin içerdiği karotenoidlerden biridir. Bu bileşen kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmenize ve felçleri önlemenize yardımcı olabilir. Kan basıncınızı kontrol etmenize ve kolesterol seviyenizi düzenlemenize yardımcı olarak kalbinizi sağlıklı tutar.

VARİS PROBLEMİ

Kapsaisin, biberde bulunan aktif bir bileşendir. Antioksidan, anti-mutajenik, anti-karsinojenik ve bağışıklık sistemini baskılayıcı özelliklere sahiptir ve düzenli olarak biber yerseniz yeni varisli damarların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

ZAYIF KEMİKLER

Bir biber manganezinin yüzde 6'sını içerir. Bu element çinko ve bakırla birlikte kemik sağlığı için gereklidir. Bunun dışında C ve K vitaminleri antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olabilir.

SİNDİRİM SORUNLARI

Biber iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Bağırsak sağlığının korunmasına ve hatta bazı gastrointestinal bozuklukların önlenmesine yardımcı olabilir. Biberlerin yaklaşık yüzde 90'ının su olması gerçeğinin yanı sıra diyet lifi de kilo kaybına yardımcı olabilir.

DÜŞÜK BAĞIŞIKLIK

100 gram biber, önerilen günlük B6 vitamini miktarının yüzde 17'sini içerir. Bu vitamin bağışıklık sisteminizi destekler ve yeterli miktarda almamak vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmak için gerekli yeterli antikoru üretmesini engelleyebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...