Tgrt Haber

Samsunlu balıkçıların oltasına takıldı! Görenleri şaşkına çevirdi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 00:37 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 00:38
Samsunlu balıkçıların oltasına takıldı! Görenleri şaşkına çevirdi 
balık,köpekbalığı,Samsun

Samsun sahilinde balık tutan bir grup balıkçı, oltalarına camgöz köpekbalığı takıldığını fark etti. Yaklaşık 50 cm uzunluğundaki genç köpekbalığı, balıkçılar tarafından nazikçe tutularak tekrar Karadeniz'in serin sularına bırakıldı.

Son günlerde Samsun'da, su samurlarından yunuslara kadar çeşitli deniz canlılarının gözlendiği bir bölge haline geldi. Balıkçılar, genellikle çipura, kırlangıç, kötek, lüfer, istavrit, kefal, barbun, mezgit, çinakop, zargana ve mırmır gibi balıkları avlamakla meşguller. Ancak, Samsunlu balıkçılar ara sıra ilginç canlılarla da karşılaşabiliyor; son olarak oltalarına camgöz köpekbalığı takıldı.

Sosyal medya üzerinde balık tutma tutkunları, Samsun Olta Avcıları adlı grupta yakaladıkları ve inceledikleri farklı balık türlerini paylaşıyor. Son olarak, köpekbalığının oltaya takılma görüntüsünü de bu platformda paylaştılar.

Balıkçılar son olarak Atakum Körfez Marina açıklarında oltalarına takılan camgöz köpekbalığının fotoğrafını paylaştılar. 50 santim uzunluğundaki köpekbalığını takıldığı oltadan kurtaran balıkçılar ardından da balığı tekrar Karadeniz'in serin sularına bıraktılar. 

Samsunlu balıkçıların oltasına takıldı! Görenleri şaşkına çevirdi 

CAMGÖZ KÖPEKBALIĞI 

Karadeniz sularında yaşayan camgöz köpekbalıkları, bazen 2 metreye kadar uzunlukta olabiliyor. Bu balıkların genellikle insanlara saldırmadığı bilinir; beslenme alışkanlıkları ise genellikle deniz tabanında dolaşan kırlangıç balıklarıyla ilişkilendirilir. Ancak, bu büyük köpekbalıklarının balıkçıların oltalarına nadiren takıldığı biliniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...