Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Koca İsrail ile anlaşmayı duyurdu: Gazze'deki kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
09 Kasım 2023 10:30 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 14:54
,,Fahrettin Koca,Gazze,kanser hastası,çocuk

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesindeki 3 kente şehir hastanesi kurulacağının müjdesini verdi. Gazze'deki sağlık hizmetlerinin yeterli olmadığını belirten Bakan Koca, İsrailli mevkidaşıyla yaptığı görüşme sonucu, bölgedeki kanser hastası çocukların Türkiye'ye getirilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının şartlarını düzeltmek için yeni adımlar attıklarını belirten Bakan Koca, 8 bin 555 hekimin kamuya geri döndüğünü açıkladı. Koca, sağlıkçılara yönelik şiddetin önüne geçmek için de Gri Kod Acil Çağrı mobil uygulamasını devreye aldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Gazze'deki kanser hastası çocuklar için devreye girdiğini söyleyip İsrail Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmeyi anlatan Bakan Koca, bu çocukların tedavi için en kısa sürede özel uçakla Türkiye'ye getirileceğini duyurdu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sağlık çalışanlarımızın koşullarını iyileştirmek, özlük haklarını düzenlemek, yaşadıkları sorunları çözmek için toplamına Beyaz Reform dediğimiz önemli değişimlere gittik. 'Beyaz Reform'la atılan adımlar sağlık sisteminde önemli iyileşmelere yol açacak adımlardır.

Yapılan düzenlemeler sayesinde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları artık daha cazip bulunduğu için 8 bin 855 hekimimiz açıktan atamayla kamuya döndü. Bu adımları takiben geçen 1 yıllık sürede Beyaz Kod sayısı bir milyon başvuruda ortalama 23’ten 17’ye düştü. Geçen ay yine bu sayı bir milyonda 12'ye indi.

32 bin ilave tıbbi sekreter istihdamı ile hekimlerin hastalarına daha fazla ve daha nitelikli zaman ayırmalarını sağladık.

SAĞLIKTA ŞİDDETE ÖNLEM

Sağlık çalışanlarımız üzerinde baskı oluşturan şiddet endişesi ve şiddet olaylarına karşı aldığımız yasal tedbirlerin yanında yeni tedbirler alıyoruz. 'Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı' hazırladık. Şiddet, tüm insani ilişkileri, bağları, insandan insana köprüleri yok eder. Şiddet; yasa, önlem, yaygın sağduyu ve erdemle aşılır. Sağlıkta şiddeti, bunların tümünü kullanarak aşmaya çalışıyoruz.

Şiddet riski karşısında önceden önlem almak üzere Gri Kod uygulamasını pilot olarak başlattık. Gri Kod Acil Çağrı Mobil Uygulaması pilot uygulamada devreye alındı. Çalışanlarımızın en uygun ortamlarda hizmet sunabilmeleri için altyapı yatırımlarımıza çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

DEPREM BÖLGESİNE 3 ŞEHİR HASTANESİ KURULACAK

Hatay- Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan'da toplam 1588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerimizle Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık.

İnşaatı devam eden 144, ihale aşamasında 73, proje ve arsa aşamasında 195 olmak üzere toplamda 412 adet hastane yatırımımız bulunuyor. Önümüzdeki yıl için 55’i hastane olmak üzere toplam 150 yeni sağlık tesisinin açılışını yapacağız.

"KOVİD-19 HER GEÇEN GÜN DOĞAYA YENİLİYOR"

Başta Eris varyantı olmak üzere, yeni mutasyonların, virüsün ortaya çıktığı ilk döneme kıyasla hasta yapıcı özelliğinin artık çok az olduğunu biliyoruz. Kovid-19 her geçen gün doğaya yeniliyor ve hayat devam ediyor.

GAZZE'DEKİ KANSER HASTASI ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

İsrail'in Gazze'de sebep olduğu yıkım insanlığın değerlerini enkaz altında bıraktı. Mısır ile görüştük sağlık hizmetinin sağlanması için bu güne kadar yeterli olmadı. İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Çocuklar konusundaki hassasiyeti ifade ettim. Bu durumun inkar edilecek hiçbir yanı yok. Kendisi de haklı olduğumuzu ifade etti. Hastaların Türkiye'ye güvenli sevki için mutabık kaldık. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız."

Türkiye, Gazze'deki kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirecek.

18 HASTANE DEVRE DIŞI

Öte yandan Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun son 3 günde 8 hastaneyi doğrudan bombaladığını, saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 18 hastanenin hizmet dışı kaldığını belirtti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf; İsrail'in hastaneleri bombalamasının ve onları askeri hedeflere dönüştürmesinin uluslararası hukuka göre 'savaş suçu' olduğunu vurguladı. Maruf, korunması gereken bu tesislere yönelik saldırılar sonucu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...