Tgrt Haber

Gece uyurken iPhone'u şarj edenler dikkat: Apple'dan hassas uyarı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
18 Ağustos 2023 11:04 - Güncelleme : 01 May 2024 16:48
Gece uyurken iPhone'u şarj edenler dikkat: Apple'dan hassas uyarı
iphone,apple,mobil,şarj

Apple, telefonunu gece uyurken şarjda bırakan iPhone kullanıcılarına yönelik kritik bir uyarıda bulundu. Cihazın yüksek ısıya maruz kalması halinde çeşitli sorunların meydana gelebileceğini belirten şirket, bu durumdan kaçınılması için yapılması gerekenleri sıraladı.

ABD'li teknoloji devi Apple, web sitesinden yaptığı açıklamada, "iPhone için önemli güvenlik" bilgileri başlığı altında iPhone kullanıcıları için kritik uyarılarda bulundu.

iPhone ve Apple USB güç adaptörlerinin, yasalarca belirlenen gerekli yüzey sıcaklığı limitleriyle uyumlu olduğunu hatırlatan Apple, bu sınırlar dahilinde bile sıcak yüzeylerle uzun süre aralıksız temasın, rahatsızlık duyulmasına veya yaralanmaya neden olabileceğine dikkati çekti.

APPLE, IPHONE'U ŞARJ EDERKEN YAPILAN O HATAYI AÇIKLADI

Özellikle de telefonunu gece yatarken şarjda bırakanlara uyarıda bulunan iPhone üreticisi, "Aygıt çalışır durumdayken veya güç kaynağına takılıyken cildinizin aygıtla, güç adaptörüyle veya kablosuz şarj aletiyle uzun süre temas halinde olmasını engellemek için sağduyulu davranın" ifadelerini kullandı.

Gece uyurken iPhone'u şarj edenler dikkat: Apple'dan hassas uyarı - 1. Resim

Şirket, aygıt güç kaynağına bağlıyken cihazları battaniye, yastık veya vücut altına koymamaları, ayrıca bu şekilde uyumamaları gerektiğini belirtti.

iPhone, güç adaptörü ve kablosuz şarj cihazlarının kullanımı veya şarj edilmesi sırasında iyi havalandırılan bir alanda tutulması gerektiğini de vurgulayan Apple, ayrıca vücuda temas eden ısıyı algılama yeteneğini etkileyebilecek fiziksel durumu olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiği bilgisini paylaştı.

"BANYODA KULLANMAYIN"

Apple'ın web sitesinde, iPhone'un USB güç adaptörünü güvenli bir şekilde kullanmaya yönelik bilgilere de yer verildi.

"Isıya bağlı yaralanma veya hasar olasılığını azaltmak için güç adaptörünü doğrudan elektrik prizine takın" uyarısında bulunan şirket şunları da ekledi: "Güç adaptörünü lavabo, küvet veya duş kabini gibi ıslak yerlerin yakınında kullanmayın ya da güç adaptörünü ıslak ellerle prize takıp prizden çıkarmayın."

Yazıda kullanıcılara, aşağıdaki durumlardan herhangi birinde, güç adaptörünü ve tüm kabloları kullanmayı durdurun çağrısı da yapıldı:

- Güç adaptörü prizi veya dişleri zarar görürse.
- Güç kablosu aşınırsa ya da başka şekilde zarar görürse.
- Güç adaptörü aşırı neme maruz kalırsa veya güç adaptörünün içine sıvı dökülürse.
- Güç adaptörü düşer ve kutusu hasar görürse.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...