Tgrt Haber

Apple'dan çarpıcı karar: iPhone 15 üretimini düşürdü

17 Ağustos 2023 13:21 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 13:23
Apple'dan çarpıcı karar: iPhone 15 üretimini düşürdü
apple,iphone 15,mobil,akıllı telefon

Apple, iPhone 15 için hedeflediği üretim miktarını milyonlarca adet düşürdü. Bunun sebebinin ise, tedarik sorunları ve azalan tüketici talebi olduğu belirtildi.

Dünyanın en değerli şirketlerinden Apple, tedarik sorunları ve azalan talepler nedeniyle iPhone 15 üretimini azaltma kararı aldı. Teknoloji devi Eylül ayında gerçekleştireceği tanıtım etkinliği kapsamında tanıtacağı yeni akıllı telefon ailesi için satış hedefini 80 milyonun üzerinde tutmuştu.

Bloomberg yazarı Mark Gurman'a göre Apple'ın üretim ortaklarına 2023-2024 dönemi için 85 milyon adet iPhone 15 siparişi geçtiği belirtiliyordu. Fakat söylenene göre şirket, üretim planlarını revize ederek satış hedefini, "Pro" ve "Pro Max" modelleri de dahil olmak üzere 77 milyon seviyesine düşürdü.

İPHONE 15 TEDARİK SORUNLARIYLA BOĞUŞUYOR

Gelen bu bilgiler, Apple'ın tedarik ortaklarına yakın isimlerden biri olan Jeff Pu tarafından paylaşıldı. Apple'ın üretim ortaklarının iPhone 15 için bileşen üretmekte yetersiz kaldığını öne süren Jeff Pu, tedarik sorunları nedeniyle üretim miktarının azaltıldığını söyledi.

Daha önce paylaşılan sızıntılarda, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin titanyum çerçeveyle geleceği ve Apple'ın önceki modellere kıyasla daha ince çerçeveli yeni bir ekrana geçiş yapacağı iddia ediliyordu. Ancak Pu'ya göre şirket, bu bileşenlerin üretimi konusunda beklenen randumanı alamıyor.

Apple'ın satış hedeflerini azaltımasındaki bir diğer sebep de, maliyet artışı olacak. İddialara göre şirket titanyum çerçevesi nedeniyle Pro modellerde 100 dolarlık bir fiyat artışı yapacak ve bu da tüketici talebinin düşmesine yol açacak. Apple da bunu öngördüğü için iPhone 15 üretimini kısmaya karar verdi.

Apple benzer bir kararı iPhone 14 için de uygulamıştı. İlk etapta 90 milyon adet üretilmesi hedeflenen iPhone 14 ve 14 Plus modellerinin üretim miktarı 87 milyona çekilmişti. Öte yandan Apple'ın 2023'ün üçüncü çeyreğini kapsayan mali raporunda, iPhone'ların satış gelirlerinin de düştüğü kaydedilmişti.

Gelen son iddialar da doğru çıkarsa iPhone 15, iPhone 14'ten bile daha az satabilir.

Kaynak: 9to5Mac

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...