Tgrt Haber

Dünyanın en şifalı kalpten balı! Adana'nın romantik arıları

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
08 May 2024 10:29 - Güncelleme : 08 May 2024 10:45
Dünyanın en şifalı kalpten balı! Adana'nın romantik arıları

Adana'da objektiflere yansıtan arı kovasının kalp şeklinde olması sosyal medyada gündem oldu. Dünyanın en şifalı bal listesinde olan Adana balının geldiği kovanlar dikkat çekti.

Adana'dan elde edilen ballar dünya üzerinde satışa sunulan en şifalı ballar olarak geçer. Özellikle arı sütü ve polen birikmesi olan Adana'da geçtiğimiz gün objektiflere takılan arı kovanı dikkat çekti. 

DÜNYANIN EN ŞİFALI KALPTEN BALI!

Adana’nın Feke’nin Paşalı köyü Bahçeli Mahallesinde bir dut ağacının bir çok dalına arılar oğul verdi. Oğul veren arıları fark eden Mustafa Özsoy arısı olan komşularına haber verirken bir dalda bulunan arıların görselde kap şekli oluşturması dikkat çekti.

Dünyanın en şifalı kalpten balı! Adana'nın romantik arıları - 1. Resim

Arıları fark eden ve görsel bir şölen oluşturan mahalle sakini Mustafa Özsoy, “Bahçe işleri yaparken arıları fark ettim. Arılar bu mevsimde oğul verir ama kalp şeklinde hiç denk gelmemişti. Arı sahiplerine haber vermiştim arı sahibi gelip arıları kovana aldı. Bende arıları fotoğraflamak istedim” dedi.

Dünyanın en şifalı kalpten balı! Adana'nın romantik arıları - 2. Resim

ADANA'NIN ROMANTİK ARILARI

Sosyal medyada yer alan görüntüler sonrası Adana'nın romantik arıları olarak yorumlar geçti. Adana balı hakkında geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada antioksidan bakımından yüksek olduğu tespit edildi. Bu sayede ilaçların ham maddesi olarak kullanılan Adana balı, kemik gelişimine fayda sağlar. Öte yandan koronavirüs gibi pandemiye neden olan sağlık sorunlarında bağışıklığı güçlendiren doğal ilaç olarak kayda geçti. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...