Tgrt Haber

Ev kokuyor diye artık üşenmeyeceksiniz! Evi asla kokutmayan balık tarifi

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 15:54 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 17:15
Ev kokuyor diye artık üşenmeyeceksiniz! Evi asla kokutmayan balık tarifi
balık tarifi,fırında balık,çipura,levrek

Uzmanlar tarafından ısrarla önerilen balık, vücut sağlığı için en gerekli besinler grubunda yer alıyor. Neredeyse herkesin severek tükettiği balığın en büyük handikabı ise şüphesiz pişirme aşaması! Mutfakta pişmesine rağmen tüm evde yoğun bir kokuya neden olan balık için lezzetinden ödün vermeyen ve kokusu eve sinmeyen bir tarif derledik…

TGRT Haber’den Burcunur Yılmaz’ın derlediği bilgiye göre; Omega-3 yağının en fazla bulunduğu besin olan balığı, uzmanlar haftada en az 2 kere tüketmek gerektiğini belirtiyor. Günümüz koşullarında bir balık restoranında balık tüketmek çok maliyetli olurken evde pişirmenin de bazı yan etkileri oluyor. Pişirme esnasından ve sinen yoğun balık kokusunu en aza indirecek, aynı zamanda lezzetinden ödün vermeyecek bir tarife ne dersiniz?

Balık türüne göre pişirme yöntemi değişse de balığı pişirirken en önemli unsur, balığı kurutmamak, içini sulu bırakmak ve çiğ bırakmamaktır. Özellikle ızgarada ve fırında pişirilen balıklar sağlık açısından hem daha iyi hem son derece lezzetli hem de kokusuz olabiliyor.

EVİ KOKUTMAYAN BALIK TARİFİ

4 adet levrek, lüfer ya da palamut

4 kaşık zeytinyağı, karabiber, tuz

4 tane defne yaprağı

4 dilim limon

5-6 diş sarımsak

Halka halka kesilmiş 1 tane orta boy soğan

YAPILIŞI

Balıklar yıkanarak iyice temizlenir. Suyu süzülen balıkların her iki tarafına da bıçakla ikişer ya da üçer adet çizik atılır. Derin bir kaba zeytinyağı, karabiber ve tuz karıştırılır. Bu karışım balıkların içine ve derilerine özenle sürülür. Tepsiye yerleştirilen balıkların içine bir adet soğan halkası konulur. Üzerine defne yaprağı ve limon da yerleştirilir. Balıkların bıçakla kesik atılan yerlerine birer tane sarımsak konulur içine sarımsaklar özenli bir şekilde yerleştirilir. Balık pişirilecek fırın genel olarak 200 derecede 40 dakikaya ayarlanabilir. Balıklar fırına atıldıktan sonra ise son 10 dakika içinde balığın daha iyi kızarması için fırın 250 dereceye ayarlanır.

Ev kokuyor diye artık üşenmeyeceksiniz! Evi asla kokutmayan balık tarifi

LEZZETLİ BALIĞIN PÜF NOKTALARI

 Balık pişirirken defne yaprağı kullanmak çok güzel bir aroma verir.

Balığı pişirmeden önce fırını 200 derecede önceden ısıtmak önemlidir.

Baharatları balığın üzerine doğrudan dökmek yerine zeytinyağınla ayrı bir kapta karıştırıp fırça yardımıyla sürmek doğru tekniktir.

BALIĞIN YANINDA NE TÜKETİLİR?

Balık yemeye başlamadan önce mercimek gibi hafif bir çorba tüketmek mide için iyi olacaktır. Balığın yanında közlenmiş sebzeler, fırınlanmış patates ve taze mevsim salatası en iyi giden besinlerdir.  Ayrıca balığın yanında turşu tüketmek, şalgam içmek de doğru bir seçimdir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...