Tgrt Haber

Fen Bilimleri öğretmenliği atamalarında kontenjan sayısı 305 olarak belirlendi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 May 2024 10:52 - Güncelleme : 07 May 2024 15:09
Fen Bilimleri öğretmenliği atamalarında kontenjan sayısı 305 olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardında bugün atamalar ile ilgili detayların paylaşılacağını açıklamıştı. Milyonlarca öğretmen adayı ise kontenjan sayısı, taban puanı ve kaç Fen Bilimleri öğretmeni atanacak sorusu araştırılmaya başlandı. İşte 2024 puanları!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bugün atamalarla ilgili branş dağılımı ve başvuru takvimine dair detayları paylaşmasının ardından arama motorlarında Fen Bilimleri öğretmenliği kontenjan sayısı kaç, taban puanı nedir 2024 gibi aramalar yapıldı. Detaylar...

Tekin'in açıklamasında yer alan ifadeler şöyle oldu:

"Branş isimlerini kapatarak ihtiyaç doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik. Bu çerçevede en çok atama yapmayı planladığımız 5 alanı söyleyeyim. 

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum."

Puanlamada ise mülakat %50 etkilerken, KPSS puanı da %50 etki gösterecek. Takvim ise 20 Mayıs itibarıyla erişime açılacak.

Fen Bilimleri öğretmenliği atamalarında kontenjan sayısı 305 olarak belirlendi - 1. Resim

Alım yapılacak alanlardan bazıları şöyle oldu:

Sınıf öğretmenliği 3 bin 263
Özel eğitim öğretmenliği 2 bin 499
Rehberlik öğretmenliği bin 597,
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 594,
İngilizce 968

TABAN PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...