Tgrt Haber

Öğretmen atamalarında rehberlik alanında branş dağılımına göre 1597 kişi alınacak

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 May 2024 09:56 - Güncelleme : 07 May 2024 10:03
Öğretmen atamalarında rehberlik alanında branş dağılımına göre 1597 kişi alınacak

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği atamalarda bugün branş dağılımı ve kontenjan sayısı netleşti. Başvuru takviminin 20 Mayıs'ta başlayacağı belli olurken rehberlik alanında kontenjan sayısı kaç, dağılım nedir gibi sorular da gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün atamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından mutlu eden haberi vermişti. 7 Mayıs günü ise branş dağılımları netleşti.

Açıklamaya göre 20 bin öğretmen ataması yapılırken KPSS puanı %50, mülakat puanı %50 etkileyecek. Başvuruların 20 Mayıs'ta başlamasının ardından süreç devam edecek.

Tekin'in açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle oldu:

"Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalıştık. Şunu görmemiz lazım son 4 yıl hem Türkiye'de ve hem dünyada arzu edilmeyen gelişmeler yaşandı.  

Şu branş önemlidir, önemsizdir gibi bir bakış açım yok. 130'a yakın branşın tamamı önemlidir. İhtiyaçlarımız, kadro miktarı çerçevesinde 20 bin öğretmen ataması konusunda Maliye Bakanlığımızla uzlaştık. 

Öğretmen atamalarında rehberlik alanında branş dağılımına göre 1597 kişi alınacak - 1. Resim

Branş isimlerini kapatarak ihtiyaç doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik. Bu çerçevede en çok atama yapmayı planladığımız 5 alanı söyleyeyim."

BRANŞ DAĞILIMI 2024

  • Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, 
  • Özel eğitim 2 bin 449,
  • Rehberlik 1597,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1594,
  • İngilizce 968

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...